Ahveniston moottoriradan toiminta jatkuttava

Kalle Javanainen

/ #31 Ratahommat

13.04.2012 02:04

Tietääkseni Helsinki-Vantaan lentokentän juureen, nykyisen vauhtipuiston yhteyteen on aikanaan suunniteltu moottorirataa. Kuulemma aiheuttaa liikaa melua niin se kiellettiin. Viimeksi kun kävin radalla niin viereiselle kiitoradalle laskeutui 747. Ei hirveesti mopoja kuullu siinä kohtaa. Eikä kyllä kaveriakaan kenen kanssa keskusteltiin.

Toivon että vaasan hallinto-oikeudessa ei vaikuta sama henkilö, jos ei suoraan niin välillisesti, kuka yritti/yrittää viedä virtasalmella elinkeinon monelta. Ja hienon, turvallisen tavan harrastaa moottoriurheilua.

Rehellisesti sanon että jos tuon radan toiminta lopetetaan, on se äärimmäinen vääryys. Vastustajien pääasiallinen motiivi taitaa olla asunnon arvon nousu. Vihreydellä ei pitäisi olla asian kanssa mitään tekemistä. Polttoaineen kulutuksesta 1/20 osa tulee siitä mitä kilpa-ajoneuvo kuluttaa. Suurin osa kulutuksesta tulee siitä kuinka pitkälle kalusto pitää rahdata.

Luontoarvot toki kunniaan, Virtasalmella joutunut muutaman kerran väistelemään keskellä rataa tassuttelevia joutsenia, poikasineen. Väitän että moottoriradan koskemattomissa ympärysmetsissä on rikkaampi eläinkunta kuin esim 500m päästä ahvenistossa sijaitsevassa lähiössä.
Kukaan ei varmaan elä siinä fantasiassa että kuvittelee radan lopettamisen jälkeen alueen olevan koskematon vielä 5-10 vuoden jälkeen...Tontit lihoiksi sano kunnanmies.