Pelastetaan Joensuun Nuorisoasema

Katja

/ #2 Nuorisoasema edelläkävijä ja esimerkki muille kunnille

16.04.2012 11:42

Mikään käsillä oleva tutkimus tai mitkään uusimmat hoitosuositukset eivät puolla tämän suuntaista kehittämistä. Nykytieto ja kaikki tuoreet tutkimustulokset tukevat sitä seikkaa, että resurssien vähentäminen varhaisesta tuesta ja ennaltaehkäisevästä työstä ei ole kauaskantoinen eikä millään muotoa järkevä ratkaisu – ei taloudellisesti eikä inhimillisesti.

Toiminnan alkumetreistä alkaen on ollut selvää, että Nuorisoaseman tarjoama palvelumalli syntyi suureen tarpeeseen. Tiiviillä yhteistyöllä on onnistuttu luomaan työskentelymuoto, jolla pystytään tarjoamaan nuorelle ja hänen perheelleen sekä verkostolleen tukea viiveettä ja oikea-aikaisesti. Nuorisoasemaa on rakennettu yhdessä ja siitä on kehittynyt palvelumalli, josta voidaan olla ylpeitä. Asiakkaat ja yhteistyötahot, kuten koulujen henkilökunta, lastensuojelun - sekä psykiatrisen hoidon työntekijät, ovat antaneet tyytyväistä palautetta työstä. Useat yhteistyötahot ovat tuoneet esiin huojennustaan siitä, että viimein saimme tällaisen kaivatun palvelumuodon Joensuuhun.

Voiko tosiaan olla niin, että ensin rakennetaan upea ja ajan hengen mukainen palvelu, joka nopeasti lunastaa paikkansa ja osoittaa tarpeellisuutensa, ja sitten tehdään pikaisesti näin järjettömältä ja lyhytnäköiseltä tuntuva ratkaisu? Jollei peitto yllä korville, leikataan pala jalkopäästä ja ommellaan yläpäähän!