LASTEN OIKEUS VANHEMPIINSA TEHOHOIDOSSA


Vieras

/ #183 Sydänpotilaan äiti

25.05.2012 08:19

Lapsemme oli viime vuonna avosydänleikkauksessa ja hoidossa juuri K9 osastolla. Itse koin sen todella ahdistavana ettemme saaneet esimerkiksi leikkausta edeltävänä yönä olla lapsemme rinnalla, kun kenelläkään ei ollut siinä tilanteessa tietoa tuleeko  huomista - ehditäänkö leikkaukseen asti. Lapsen kunto romahti silmissä ja emme voineet kuin toivoa parasta ja soittaa osastolle moneen otteeseen yön aikana, että kuinka siellä voidaan. Onneksi seuraava päivä koitti, leikkaus meni hyvin ja pääsimme iltapäivällä vierailuaikana katsomaan lastamme. Elämäni pisimpiä tunteja oli odotella tuolloin sitä vierailuajan alkamista, että pääsee katsomaan leikkauksesta toipuvaa lasta...

Myös leikkauksen jälkeiset päivät olivat todella kriittisiä ja silloin olisi halunnut olla koko ajan pienen vauvansa lähellä...ei vain tarkkaan rajattujen vierailuaikojen aikana.

Ymmärrän kyllä, että hoitohenkilökunta tarvitsee työrauhansa ja hoito tuolla osastolla on todella vaativaa ja tilanteet saattavat vaihdella nopeastikin. Silti lapsen lähellä pitäisi ehdottomasti saada olla, kun hän kamppailee elämästä ja kuolemasta (niinhän tuolla osastolla tehdään).

Toivottavasti asiaan tulisi muutos ja lapset saisivat sen parhaan mahdollisen lohdutuksen ja tuen - omat vanhemmat! <3

Syvä osanotto vanhemmille ja voimia surutyöhön.