Uskontoneutraali joulujuhla kouluihin

satu
Vieras

/ #2 Vastaus

18.12.2010 18:55

Joulu on alunalken pakanallinen juhla. Toki soisin, että sitä voi viettää niin kristityt kuin pakanatkin, mutta näin ihan vastakysymyksenä voisin kysyä, että miksi kristityillä olisi oikeus omia joulu itselleen? Tontut ja Joulupukki ovat kuuluneet suomalaiseen jouluun kauan, joten uskonnotonta joulujuhlaa voitaisiin juhlia vaikka erilaisilla tonttunäytelmillä.

Perinteikkäitä joulukuvaelma ja virret ovat, mutta ne eivät yksi yhteen tarkoita suomalaisuutta, koska me uskonnottomatkin ihmiset olemme suomalaisia. Joulukuvaelmassa ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta mielestäni sen paikka on yhteisössä, jonka elämänkatsomusta se tukee. En ymmärrä sitä, miksi vahemmat eivät voisi hoitaa lastensa uskonnollista kasvatusta kotona ja seurakunnissa. Miksi se täytyy toteuttaa yleisillä verovaroilla koululaitoksissa, jotka kuitenkin ovat tarkoitettu kaikille Suomessa asuville lapsille. Olisi aivan eri asia, jos vaikka kirkolla olisi oma koulunsa, jossa kävisi vain kristittyjä.

Vielä viimeisenä kysymyksenä kysyn Sinulta, että miten tämä adressi tuputtaa sinulle uskonnotonta elmänkatsomusta? Tämä on adressi muiden joukossa. Vasta-adressi löytyy kyllä tuolta listalta, mutta en minä siellä ole käynyt kirjoittelemassa halveksuvia kommentteja.

Mukavaa Joulua, vietä sitä juuri niin kuin itse haluat, niin teen minäkin.