Säilyttäkää Kotka-lisä vuonna 2013!

säästetäänkö taas väärästä päästä

/ #58 EI käy järkeen tämä!

24.10.2012 10:45

Kunnanvaltuutetut matkustelee ties missä ja ties mitä muuta tekevät, meidän lapsiemme kustannuksella! Puhutaan mukamas säästöistä, jos kuntalisä lopetetaan.
En ymmärrä millä matematiikalla tähän lopputulokseen ovat päässeet..
Meillä esimerkiksi on 3 lasta: vanhin 5v., keskimmäinen 2v. ja nuorimmainen tällä hetkellä 3kk.
JOS kuntalisä jää, on meillä juuri ja juuri mahdollisuus hoitaa lapset kotona vuoden 2013 syksystä eteenpäin. Silloin esikoinen lähtee eskariin, jolloin olisi kiva olla kotona häntä saattamassa ja hakemassa eskarista.
JOS kuntalisä poistuu, on meillä edessä syksyllä tilanne, että lapset lähtevät VUOROpäiväkotiin. Mies töissä arkisin toisella paikkakunnalla, vuorotöissä ja itselläni olisi 3-vuorotyö. Vuorotöihin kun yhdistää lapsen eskarin ja vuoropäiväkodin, niin jokainen voi miettiä, että on hieman vaikea yhtälö.. Eskari ja vuoropäiväkoti kun eivät ole samassa rakennuksessa ja jos esim. meillä molemmilla vanhemmilla on iltavuoro samana arkipäivänä, niin lapsi olisi ensin eskarissa 9-12 ja sitten päiväkodissa vielä jatkaisi ilta yhdeksään asti. Ja kenties seuraavana aamuna päiväkotiin takaisin klo 06.30. Kuulostaa aika kamalalta. Samoin pienimmän kohdalla, jos vanhemmalla ilta- ja aamuvuoro peräkkäin, niin hoitoaika ois 12.30-21.15 ja seur.päivänä 06.30-15.30. Näihin vuoroihin kun yhdistää 2,5 lasta niin kysyisin, että tuleekohan halvemmaksi todella viedä heidät päiväkotiin, kun, että hoidan kaikki lapset kotona.
Kahdesta lapsesta saatava kunta-lisä on pienessä summassaan suuri raha meille jotka hoidamme lapsia kotona!
Tokihan Vellamon valot, hienot kukka-asetelmat tai kivatpikkukaupunginedustajienvirkistysmatkat on hienoja nekin.. Kyllä niitä sydänlämmöllä katselee ensi vuonna lapsia hoitoon viedessä..