Vaadimme vuonna 2007 väärinperustein huostaanotetun, Joona Markus Mikael Leppäniemen palauttamista k

Ciara

/ #86 Varmasti kirpaisi...

22.11.2012 10:53

... mutta en usko että turhia huostaanottoja on olemassa. Kirpaiseehan se kun oma vanhemmuus saa kolauksen, mutta en näe yhtäkään syytä sille miksi sosiaaliviranomaisilla olisi jotain erityisen henkilökohtaista juuri teitä vastaan. Levittämällä juttuja joka kolkassa voi se oma häpeä vanhemmuuden epäonnistumisesta lievittyä, mutta tätä asiaa eteenpäin se ei vie. Onhan se jo nähty tässä vuosien aikana. Muutama sata ihmistä voi olla perheen äidin kanssa samaa mieltä, mutta yleensä ne muutama sata ihmistä väittävät myös vanhemmat.comissa kirkkain silmin toisilleen että heissä ei ole mitään vikaa vanhempina vaikka huostaanoton perusteet olisivatkin erityisen painavat.

On vaikea katsoa omia virheitään silmiin, mutta se on tehtävä.

Miksi en muuten ole missään nähnyt sitä dokumenttia huostaanoton syistä, joka aina annetaan vanhemmalle jolta lapsi on huostaanotettu? Siinä näkyisi perusteetkin. Vai onko niin, että kun sitä ei näytetä, ei kukaan kyselekään tai kyseenalaistakaan mitään ja huostaanotetun lapsen perheen ei mukamas mitään tarvitse selitelläkään, viranomaiset kun eivät saa kertoa Joonasta mitään? Näin vain oma versio tapahtumista pääsee esille ja ihmisten mielipiteitä päästään johdattamaan haluttuun suuntaan. Ikävä kyllä syyllisyys ei hellitä, vaikka saisit koko maailman puolellesi, minua siis lukuunottamatta. 

Anna jo olla, Janita. Hyväksy tilanteesi. Menetät turhaan energiaa vatvomalla tätä asiaa kun kerran hallinto-oikeuskaan ei huostaanoton purulle nähnyt mitään syytä. Kun mennään eteenpäin valituksissa EU:n tasolle saakka ja siellä ollaan samaa mieltä Suomen viranomaisten kanssa, kukaan ei voi väittää että he olisivat sosiaaliviranomaisten puolella. EU on niin tarkka maineestaan, että heillä ei moisiin virheisiin ole varaa.

Tilanne olisi siis aikaa sitten jo muuttunut mikäli siihen olisi ollut syytä. Nähtävästi näin ei kuitenkaan ole. Et saa aikaan vallankumousta yksipuolisella kertomuksella saatuine tukijoukkoinesi. Muutama sata ihmistä ei saa tilannetta muutettua mihinkään, vaan ainoastaan pienoisen hälyn aikaiseksi joka laantuu päivässä. Olet useasti saanut oman varttisi julkisuudessa joka ei ole johtanut Joonan kotiinpaluuseen.

Minä en muuten ole sossari, vaan itsekin äiti, jolta otettiin lapsi huostaan täysin syystä. Muutin elämäni ja kaikki kääntyi parhain päin. Sain lapseni takaisin. Minulla ei ole pahaa sanottavaa sosiaaliviranomaisista. He ovat oikeasti halunneet auttaa. Niin myös sinunkin tapauksessasi, mikäli vastapuolen huhuja on uskominen. Järjestä se huostaanottopaperi jonnekin näkyville ensin, ethän ole pelännyt aikaisemminkaan julkistaa asianosaisten nimiä ilmeisesti ilman lupaa julkisella facebook-sivullasi. Näin ollen olisit uskottavampi muidenkin silmissä kuin niiden, jotka ovat "turhan, perhettä repineen" huostaanoton kokeneet.