RUDUS Lempäälän Sääksjärven kiviaineksen otto 2.vaihe

Kokenut jo murskauksen
Vieras

/ #33 Tutustukaa ja katsokaa Rudus Kotka

27.01.2011 21:44


Käykää näillä sivuilla ja ei tärinämittarit poista tärinää vaan mittauksia ei tehdä oikein.
http://ely.combo.fi/fi/ELYkeskukset/KaakkoisSuomenELY/Ymparistonsuojelu/YVA/lausunnotyva/Documents/YvaSelostuslausuntoRudusOy2010.pdf
Jopa Tyvipolulla, josta on louhinta-alueelle kilometrejä matkaa, talo tärisee toisinaan niin paljon, että kirjahyllyn lasiovet helisevät. Kilometrin verran lähempänä Isäntämie-hentiellä tärinä on niin paha, että ovet aukeavat itsestään ja taulut tippuvat seiniltä. Voi vain kuvitella, millaisia vaurioita taloille aiheutuu.

Jo nyt jatkuvat räjäytykset aiheuttavat vaurioita alu-een kiinteistöille sekä muita ongelmia, joita olemme saaneet lehdistäkin lukea.

Asumme linnuntietä noin runsaan kilometrin päässä Ruduksen alueesta. Kovasti väitetään, että taloon tulleet vauriot (sisällä katto-listat irtoavat, taulut heiluvat, makuuhuoneen kattolevyt osittain irronneet, astiat heli-see ja ulkona sokkelissa halkeama) eivät johdu räjäytyksistä. Kumma kyllä ne alkoi-vat Ruduksen toiminnan alkaessa. On turha väittää, että tämä ei ole totta

Asumme noin kilometrin päässä Ruduksen ym. räjäytysalueelta ja meille sanotaan, että paukut ovat raja-arvoissa. Mitä ne raja-arvot ovat, kun taulut putoaa seiniltä, as-tiat helisee kaapeissa ja on maanjäristyksen tunnelma. Kuka on vastuussa, kun säh-köt katkeaa tuntikausiksi. Tiedän jo etukäteen, että tavallisen ihmisen valituksilla ei ole mitään painoa, kun isot jyrää.


Erilaisten tärinäaaltojen interferenssi pidemmällä etäisyydellä on huomioi-matta, samoin se, että momentaarinen räjähdysainemäärä pidemmällä etäisyydellä (yli 1 km) onkin koko räjäytyksen räjähdysainemäärä. Heilahdusnopeus on suoraan verrannollinen räjähdysainemäärään (Tampereen teknillinen yliopisto, http://www.ril.fi/web/files/t_liite-3.pdf).
Onkin syytä epäillä kertovatko suoritetut tärinämittaukset totuutta tärinästä.

Yli 13000 kg. kerr paukutetaan.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…