Perhepäivähoitajien palkkaus, työn määrä ja vastuu

räksyttäjä

/ #28

06.01.2013 00:08

Moni asia kismittää tällä hetkellä, mutta onko jollain tietoa montako 16 päiväistä voi sijoittaa samalle hoitajalle? Vanhemmat ovat valmiit maksamaan 16 päivää vaikkei tarvetta niin paljon olisikaan, että saavat pphpaikan. Täytämme kuitenkin päiväkirjaa, mihin merkkaamme lasten läsnäolopäivät. Kuka näitä seuraa ja mikä tarkoitus niillä on? Jos siellä näkyy jatkuvasti, ettei hoitotarve ole niin paljon, mitä hoitosopimukseen on kirjattu, pitäisiköhän siihen puuttua? Se on kuitenkin hoitaja joka jää tappiolle, kaupunki ottaa omansa.
Mielestäni on käsittämätöntä, ettemme saa edes samaa peruspalkkaa, kuin lastenhoitaja päiväkodissa. Meitä vaaditaan kuitenkin tekemään samoja töitä, kuin opettaja tekee päiväkodissa (keskustelut, viikko-ohjelmat..., toimimme keittäjinä, lastenhoitajina (kasvunkansiot, seurantalomakkeet, jotka lisääntyvät kokoajan), siivoojina, annamme oman kotimme käyttöön. Kaiken tämän teemme ilman työtä keskeyttäviä kahvitaukoja.
Pidän työstäni yli kaiken ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että pph on alle kolmivuotiaille paras vaihtoehto, mutta tällä palkalla tuntuu mahdottomalta suunnitella elämää näin eteenpäin:(