Perhepäivähoitajien palkkaus, työn määrä ja vastuu

"Äidin korvike"

#26 Saako palkan työllä, vai tittelillä?

24.06.2012 00:04

Elikä kotona hoitava perhepäivähoitaja tekee ihan kaiken, ihan itse.
Saa siitä "hyvästä" heikompaa palkkaa, kuin kanssasisarensa ryhmiksissä/päiväkodeissa.

Miten tähän on tultu? Kotona hoitava pph on jäänyt jälkeen kaikista niistä korotuksista, mitä on vuosikymmenien aikana "oikeaa työtä tekevät" ihmiset saaneet.
Alun pitäen pphoitajien palkka on ollut nimellinen, sillä siinä "sivussa" sitä hoitaa muidenkin lapset omien mukana, ei siitä tarvitse kunnon korvausta maksaa, sillä eihän se ole edes oikeaa työtä!

Näin sitä helposti ajatellaan, kokeilkaapa TE, jotka niin ajattelette muutaman kuukauden tehdä tätä työtä, tällä palkalla, tulette huomaamaan, että tämä on, kuin onkin IHAN OIKEAA TYÖTÄ!

Palkanmaksu päivänä ottaisitte hatkat!

Kuka pystyisi korjaamaan tämän tilanteen kunnissa, miten saataisiin järkeä päättäjiin.
Kannattaako todellakin rakentaa isoja päiväkoteja, miksei kodinomaista hoitoa suosita?

Onko hienompaa sanoa, että lapseni on tarhassa, kuin että hän on pphoidossa?

Luulisi, että vanhemmat arvostaisivat kodinomaista hoitoa, kouluun mennessään lapsi ehtii kyllä laitostua, mielestäni he eivät tarvitse "lasten armeijaa", vaan hoitopaikan, jossa on tuttu turvallinen hoitotäti/setä, joka on heitä lähellä ja heitä varten. Ottaa syliin ja antaa aikaansa, vaikka kotityöt kasaantuvatkin ja jäävät usein työpäivän jälkeen iltapuuhiksi.



"Tämä ei ole kotisi, mutta koti kuitenkin.
Avaan sinulle oveni ja otan vastaan hymyillen.
Minä olen tässä, kun minua tarvitset.
Katson ja seuraan sinua, miten kasvat ja kehityt.
Vaikka lähdet pois, vuosien varrella kertyneet muistot eivät unohdu.
Kannan niitä sydämessäni, muistoissani.
Mietin, miten pärjäät eskarissa, koulussa, mikä
sinusta tulee isona.
Saan lukea lehdestä, kun olet valmistunut ammattiin.
Olet muistoissani aina, sillä olet minulle aina se pieni ihminen,
joka joskus tarvitsi minua."
LÄMMÖLLÄ

#27 KOTI JA KUNTA

26.10.2012 20:10

Perhepäivähoitajat tekevät kullan arvoista työtä ja tekevät sitä sellaisillakin alueilla,missä keskitetyt suuryksiköt eivät ole mahdollisia. Ovat palkkansa ja korotuksen ansainneet. Läheis- ja lähipalvelua parhaimmillaan. Välittämisen yhteisöä ja lämpöä tarvitaan silloinkin kun kokoomus, sosialistit ja vihreät keskittävät ja hakevat tuottavuutta nsuuryksiköistä.
Siirryn tästä Sipilän kannattajaksi.
räksyttäjä

#28

06.01.2013 00:08

Moni asia kismittää tällä hetkellä, mutta onko jollain tietoa montako 16 päiväistä voi sijoittaa samalle hoitajalle? Vanhemmat ovat valmiit maksamaan 16 päivää vaikkei tarvetta niin paljon olisikaan, että saavat pphpaikan. Täytämme kuitenkin päiväkirjaa, mihin merkkaamme lasten läsnäolopäivät. Kuka näitä seuraa ja mikä tarkoitus niillä on? Jos siellä näkyy jatkuvasti, ettei hoitotarve ole niin paljon, mitä hoitosopimukseen on kirjattu, pitäisiköhän siihen puuttua? Se on kuitenkin hoitaja joka jää tappiolle, kaupunki ottaa omansa.
Mielestäni on käsittämätöntä, ettemme saa edes samaa peruspalkkaa, kuin lastenhoitaja päiväkodissa. Meitä vaaditaan kuitenkin tekemään samoja töitä, kuin opettaja tekee päiväkodissa (keskustelut, viikko-ohjelmat..., toimimme keittäjinä, lastenhoitajina (kasvunkansiot, seurantalomakkeet, jotka lisääntyvät kokoajan), siivoojina, annamme oman kotimme käyttöön. Kaiken tämän teemme ilman työtä keskeyttäviä kahvitaukoja.
Pidän työstäni yli kaiken ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että pph on alle kolmivuotiaille paras vaihtoehto, mutta tällä palkalla tuntuu mahdottomalta suunnitella elämää näin eteenpäin:(
oopeli

#29

26.01.2013 18:14

.

täältä löytyy toinenkin adressi perhepäivähoitoa koskien!

PERHEPÄIVÄHOIDON TULEVAISUUS ON TURVATTAVA nimen takaa.

Harri Aalto,Pirkkala

#30 PERHEPÄIVÄHOITAJILLE "MIELENOSOITUSPÄIVÄ"

27.02.2014 06:16

Perhepäivähotajien huomaamiseksi pitäisi järjestää nyt kevään aikana valtakunnallinen "mielenosoituspäivä", missä tuotaisiin näkyvästi esille tämän ammattikunnan merkitys kuntien lastenpäivähoidon järjestämisen suhteen sekä ennen muuta pitää tuoda esille kuinka vaativa tämä ammatti on suurine vastuineen ja vähäisine palkkoineen.
Koitan järjestää tämän asian yhdessä JHL:n kanssa.

Vieras

#31

18.05.2015 09:55

Asia taivahan tosi. Itse perhepäivähoitajana vuodesta 1998. Nykyisin myös omia lapsia ja työssä taas omien vauva/hoitovapaavuosien jälkeen.

Vieras

#32

04.06.2015 11:02

Palkka on törkeän pieni työn kuormittavuuteen ja vastuuseen nähden. Miten suuret säästöt perhehoitajat saavatkaan kunnalle aikaan? Eikö päiväkoti tule paljon kalliimmaksi? Kyllä kotihoito ja rauhallinen pieni ryhmä on paljon parempi vaihtoehto kuin hälisevä laitosmainen päiväkoti.

Vieras

#33 Re: Perhepäivähoitajille kiinteä peruspalkka

29.08.2015 16:36

#6: Harri Aalto, Pirkkala - Perhepäivähoitajille kiinteä peruspalkka 

 Harri Aalto..nyt elämme vuotta 2016. Vieläkö olet mukana vaikuttamassa? Yhtenäinen palkkakäytäntö on edelleen pelkää unelmaa maassamme.                     Yst.terv. Piia Räty

40 vuotta täynnä "

#34

01.09.2017 09:21

Onkohan tämä vielä voimassa tai onko menny eteenpäin ? 
Allekirjoitin kyllä tämän tänään :)
40v tätä työtä jo tehnyt ja tarkoitus eläkeikään sti tehdä .

mahdollisesti tuleva pph

#35 Adressi allekirjoitettu!

20.01.2019 17:47

Edellistä kommenttia lainaten, jokohan on mennyt asia eteenpäin?

Perhepäivähoitajan työ lähellä sydäntä!
Kovasti kiinnostaisi siitä ammatti itselleni opiskella!
Mutta arveluttaa toimeentulo..