Porin yhteiskampus Puuvillaan!

Ihmettelevät ex-opiskelija

/ #8 Kummastellen

26.01.2013 20:27

Kyllähän vanha kiinteistö aiheuttaa haasteita ammattikorkeakoulun laitojen vaatimalla laitteistoille. Labroja on useita eri aloilla, laitteet ovat isoja ja painavia, pelkästään laitteiden saaminen puuvillan tiloihin on haaste. En ole asiaan sen kummemmin perehtynyt, labrathan voisivat mahdollisesti olla toisessa paikassa.

On asia erikseen tarvitseeko ammattikorkeakolun ja yliopiston olla samalla kampuksella. Opintojen ja opiskelijoiden vertailua "amkkilaisten" ja yliopistolaisten välillä pidän lapsellisena, kumpiakin tarvitaan ja pääsääntöisesti työllistymisaste valmistumisen jälkeen on hyvä kummallakin koulutustasolla. Yhdistymisessä olisi kuitenkin monta positiivista asiaa, esim. Insinööreille mahdollisuus lukea DI-opintoja sekä mahdollisesti opettajien ristiin työskentely. AMK:ssa on myös runsaasti tohtorin tutkinnon suorittaneita, pätevyys pitäisi olla kunnossa.

Itse asiaan kuitenkin näin yritysmaailmassa toimivana, harvemmin työntekijäpuolta ihan kauheasti otetaan mukaan päätöksentekoon työpaikan sijainnin muutoksissa. Mielipidettä toki kuunnellaan, mutta päätökset tehdään faktojen mukaan, vaikka sitä kuinka mukavaa olisi ollakin vanhassa upeassa rakennuksessa töissä. Siihen pitää vain sopeutua, niin yritysmaailmassakin tehdään ja muistaa että ainoa pysyvä on jatkuvat muutokset. Oma asenne siis vain kuntoon, eikä jäädä katkerana murehtimaan! Yliopiston toiminta tuskin supistuu sijainnin takia, ymmärtääkseni sieltä hankitaan koulutus ja häivyttäen, sijainti opiskelijalle toissijaista. Tutkimustyöstä yritysten kanssa tulokset ratkaisevat, ei sillä pitäisi olla mitään merkitystä yliopistokeskuksen brändille onko se nyt sitten puuvillasta vai uudella kampuksella!