Porin yhteiskampus Puuvillaan!

Osallistaho - veronmaksaja.

/ #13 Rakennusbuumiako vain?

27.01.2013 22:35

Lainaus adressista: >>>Sen edistämiseksi esitämme, että Porin kaupunki ottaa yhteiskampuspäätökseen uuteen tarkasteluun, jossa eri vaihtoehtoja voidaan arvioida vapaassa keskustelussa tosiasioiden pohjalta ja johon kaikki osallistahot voivat ottaa osaa.<<<

Jospa toteutuisikin tämä adressin lause. Ja kaikki osallistahot saisivat ottaa kantaa, myös me, maksajat, Porin Kaupungin veronmaksajat. Käsittämättömiä suunnitelmia uudisrakentamisesta, kun taas toisaalta Pori sulkee omistamiaan kiinteistöjä eniten Perusturvan puolella. Koulutuspuolella on Porin kaupunki sulkenut pienessä liitoskunnassa Ahlaisissa, koulun keittolan ja rakentanut uudisrakennuksena muutama vuosi sitten vanhainkodin yhteyteen keskuskeittiön. Uusi keskuskeittiö suljettiin vuoden 2012 syksyllä. Nyt koululaisten ruoka kuljetetaan keskikaupungilta Ahlaisiin yli 30 km. matkan.
Verovaroin rakennettu keittiö tai yhteiskampus pitäisi tehdä niin pitkän tähtäimen suunnittelulla että sen sulkeminen tai alasajo ei tulisi kuuloonkaan. Puuvilla on jo olemassa oleva ja jonka sulkemisesta "hätätapauksena" päättää tiukanpaikan tullen Porin kaupunki, vaikka paloturvallisuuspäätöksellä, jolla myös Ahlaisten keskusskeittiö suljettiin, sen yhteydessä olevan Vanhainkodin varjolla.
Mitä on näiden päätösten taustalla? Kehitystä tottakai kannatetaan, mutta ei varojen tuhlausta.