Suomalaiset eläinrääkkääjät kuriin Venäjällä

Koirankoulutusta Venäjällä: Karhu laitetaan kettingeillä kiinni ja isännät seuraavat haltioissaan kuinka koiran haukkuvat ja purevat karhuja. Eletäänkö me varmasti vuotta 2007?
Suomalaiset koirayhdistykset järjestävät "koirankoulutusmatkoja" Venäjälle useita kertoja vuodessa. Koiran suoritus pisteytetään sen mukaan kuinka innokkaasti koira käy kiinni ja ovatko sen kiinnikäymiset tarpeeksi voimakkaita. Pisteitä alennetaan jos kiinnikäymiset eivät ole tarpeeksi kipua tuottavia. Ylimmän tason diplomin saa koira, joka pitelee karhua paikallaan puremalla.
Luonto-liitto, Suomen eläinsuojeluyhdistys (SEY) ja wild-lynx vastustavat näitä "koirankoulutusmatkoja".

"Suomalaisten koiranharrastajien pitäisi ymmärtää, että he tukevat eläinrääkkäys toimintaa, jolla tehdään bisnestä. Koirin isännät kehuvat nettikeskusteluissa, että karhukoe on mukavaa yhdessäoloa koiran kanssa, mutta karhulle toiminta on pelkkää rääkkäystä" sanoo Luonto-liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta.

Luonto-liiton suurpetoasiantuntija Anu Salmisen mielestä Ketjussa pidettyjen karhujen käyttäminen koulutukseen on paitsi eläinrääkkäystä myös epäluotettavaa koiran koulutusta. Sillä koiran reaktio vapaaseen karhuun voi olla aivan erilainen kuin kytkettyyn. Salmisen mielestä ketjukarhut saattavat olla huonosti pidettyjä ja huumattuja.

Nettikeskustelua:

"Siellä saa seurata karhun purettamista tuntikausia yhdellä tai useammalla piskillä. Ja mikä parasta karhu on kettingillä puussa kiinni joten sirkusta voi seurata ihan aitiopaikalta votkamuki kourassa"

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=RrDzFnkM0Ls

Venäjällä eläinsuojelu ei ole vielä samalla tasolla kuin Suomessa. Rajan
takana tehtyyn rikokseen syyllistyneitä suomalaisia ei voida asettaa
syytteeseen, koska eläinsuojelurikos ei sisälly rikoslain 1 luvun 11 §:n 2
momentin listaan, jossa luetellaan ne rikokset, joista voidaan Suomen lain
mukaan rangaista, vaikka teosta ei säädetä rangaistusta tekopaikan laissa.
Allekirjoittaneet vaadimme että eläinsuojelurikos tulee sisällyttää kyseiseen listaa. Vetoamme myös niihin yhdistyksiin jotka järjestävät näitä matkoja, että ymmärtäisivät koulutuksen julmuuden karhuja kohtaan ja lopettaisivat matkojen järjestämisen.

Ihminen pystyy puolustamaan oikeuksiaan. Eläin ei.


Pauliina Helenius    Ota yhteyttä adressin tekijään