Keuruun kotiseutumuseoon ei kosketa!

Me allekirjoittaneet vastustamme ehdottomasti Keuruun kotiseutumuseon ja kirkon väliin kaavailtua autotietä ja parkkipaikkaa, jonka alta mahdollisesti siirretään museoaittoja (keskemmälle pihaa?), puretaan historiallista kiviaitaa enemmän tai vähemmän, ja kaadetaan vanhoja puita sekä kirkon että museon alueelta.    

Rovasti Lauri Kalliala lahjoitti museoalueen Keuruun seurakunnan maista yli 60 vuotta sitten Keurusselän Seuralle, ja antoi lisäksi 10.000 markkaa henkilökohtaisia varojaan kotiseutumuseon perustamiseksi.   

Rovasti Kalliala teki lahjoituksensa siinä vakaassa uskossa, että tällaisella pyyteettömällä esimerkillä ja kotiseutu- ja talkootyöllä vaalitaan ja kunnioitetaan menneiden sukupolvien muistoa, ja säilytetään se jälkipolville Keuruun historiassa – kuten on tehty tähän päivään asti!   

Nykykiireen keskellä Keuruun kotiseutumuseo antaa muiden arvojen lisäksi ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea mielenrauhaa, sitä harvinaista mindfullnessia, jota ei voi rahalla saada eikä mitata.  

Museolla kulkija kokee – maailmankatsomuksesta riippumatta – jotakin yhtä syvää ja rauhoittavaa kuin Keuruun kuuluisimman nähtävyyden, vanhan kirkon penkissä ja kirkkomaalla.  

Kotiseutumuseon alueen tuhoaminen olisi yhtä anteeksiantamatonta kuin vanhan kirkon tuhoaminen, ja siksi me allekirjoittaneet emme anna missään nimessä sen tapahtua. 

Vaadimme, että kotiseutumuseon alue säilytetään täysin koskemattomana!    

Tällä adressilla on allekirjoitusaikaa valitusajan puitteissa 31.12.2019 saakka, jonka jälkeen se luovutetaan Keuruun kaupunginhallitukselle vuoden 2020 ensimmäisessä kokouksessa.   

KAAVAKARTTA: https://www.keuruu.fi/images/kaavoituspalvelut/dokumentit/Kippavuoren_alue/Ehdotus_II/Keuruu_Kippavuoren_akm_kaavaehdotus_II_Kartta_18.10.2019.pdf  

KAAVASELOSTUS: https://www.keuruu.fi/images/kaavoituspalvelut/dokumentit/Kippavuoren_alue/Ehdotus_II/Keuruu_Kippavuoren_akm_Selostus_Kaavaehdotus_191018.pdf

Ajotielle ja parkkipaikalle löytyy kyllä vaihtoehtoja historiaa ja luontoa tuhoamatta!

Eeva Jyrinki, journalistiKuva8555.jpg

*** HUOM!

Allekirjoituksellamme emme ota kantaa adressin alullepanijan ehdotukseen vaihtoehtoisesta ajotiestä uuteen kirkkoon.  

Ehdotus/Eeva Jyrinki: Uuden kirkon pihaan johtaa jo valmiiksi rakennettu ajoväylä Keuruuntieltä läheltä valtatie 23:n liikenneympyrää ylös kirkonmäelle.  

Parkkipaikka – mikäli se Keuruuntien varrella olevien laajojen parkkialueiden lisäksi on kirkolle ehdottoman välttämätön – voidaan perustaa uuden kirkon pihan läntiseen nurkkaukseen, lähelle jo valmiiksi meluisaa vt 23:a, eikä se vaadi mittavia puiden kaatoja ja aidanpurkamisia kirkon ympäriltä. 


Eeva Jyrinki Os Kosola    Ota yhteyttä adressin tekijään
Facebook
Pitäisikö Suomen myöntää Edward Snowdenille turvapaikka?