Kiireellinen vetoomus Pennalan koulun etäkouluun siirtymisestä joulukuussa 2021

Orimattilassa 10.12.2021

Hyvät Orimattilan opetus-ja kasvatusjohtaja Mika Silvennoinen, hyvinvointijohtaja Kristiina Hämäläinen, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsenet sekä Päijät-Hämeen hyvinvointyhtymän terveys-ja hyvinvointipalveluiden toimialajohta Tuomo Nieminen sekä infektiosairauksien ylilääkäri Ville Lehtinen.

Me Pennalan koulun oppilaiden huoltajat ja Pennalan koulun vanhempainyhdistys ry haluamme ilmaista syvän huolemme turvallisen koulunkäynnin osalta. Joulukuun aikana Pennalan koulun kaikilla luokilla on ilmaantunut useita koronavirustartuntoja sekä joukkoaltistumisia. Altistumisista huolimatta vain osa luokkien oppilaista on asetettu karanteeniin. Tartunnat jatkuvat ja phhykyn tartuntatautien jäljityksen yhteydenotot tulevat suurella viiveellä. Altistuneet, karanteenissa olevat oireettomat oppilaat eivät tällä hetkellä pääse testattaviksi. Karanteenin päättyessä oppilaat palaavat takaisin kouluun, tietämättä kantavatko esimerkiksi virusta oireettomasti ja näin ollen tartuttavat edelleen jolloin ollaan karanteenikierteessä. Tällä hetkellä oppilaissa on useita joita on asetettu uuteen karanteeniin edellisen päätyttyä. 

Koronatilanne on vaikea koko phhykyn alueella. Koko väestöön suhteutettu ilmaantuvuusluku on korkein koko epidemian aikana. Sairaalahoidon tarve on erittäin korkea, emmekä omalta osaltamme halua kuormittaa tartuntatautien jäljitystä ja sairaanhoitoa. 

Toivomme, että Orimattilassa otetaan huomioon huolemme ja ennenkaikkea lastemme ja koulun henkilökunnan terveys.  Vaadimme, että Pennalan koulu siirtyisi etäkouluun välittömästi kaikkien koululuokkien osalta. Koulussa on oltava koulurauha, niin opiskeluun kuin työntekooon, emme halua että kukaan joutuu ehdoin tahdoin altistumaan vakavalle virukselle, kun se silmin nähden leviää nyt Pennalan koulussa  ja niin edelleen koulusta perheisiin. 

Pyydämme teitä kiireellisesti ottamaan asian käsittelyyn, että Pennalan koulu siirtyisi täysipainoiseen etäopetukseen mahdollisimman pian, jotta saataisiin tartunnat laskuun.  Toivomme, että saisimme näin lapsillemme ja koulun henkilökunnalle koulurauhan ja työrauhan, sekä voisimme rauhallisin mielin viettää kukin joulua läheistemme kanssa ilman pelkoa tartunnoista ja sen vakavista seurauksista. 

Me allekirjoittaneet vaadimme Pennalan koulun siirtymistä etäkouluun kaikkien turvallisuuden hyväksi. 


Pennalan koulun vanhempainyhdistys ry.    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Pennalan koulun vanhempainyhdistys ry. voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAIMaksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…