Kirkonmäen pikkukoulun oppilaat EI siirry isolle koululle syksyllä 2021

Päiväkoti Pirpalan vaihtoehdot

Liitteenä Päiväkoti Pirpalan vaihtoehdot Kunnanvaltuusto § 107/17.12.2020 päätti kohdassa; 2.6.2.

Varhaiskasvatuspalvelut Raimo Arponen esitti Keskustan ryhmäesityksenä Auli Tasalan, Hannu Tikkalan, Anne Paunan, Tuula Eilittän, Jarno Vuorisen, Liisa Väisäsen, Jukka Viitalan, Esa Vanhatalon ja Marjo Appelgrénin kannattamana Toiminnan mittarit, Toiminnallinen tavoite Varhaiskasvatuksen hallinnon ja palvelun keskittäminen päiväkoti Pirpalan yhteyteen jatkoksi, että ”Varhaiskasvatustoimintaa jatketaan kunnan omana toimintana ja heti alkuvuoden aikana selvitetään korvaavat tilat tai vuokrataan tilat. Selvitetään myös leasingrahoituksella rakentamista Pirpalan päiväkodin tilalle”. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Asiaa on käsitelty palaverissa teknisten palveluiden kanssa 13.1.2021 sekä tilatyöryhmän kokouksessa 24.2.2021.

Vaihtoehtoina voivat olla:

1. Päiväkoti Pirpalan korjaus 300 000 euron määrärahalla

2. Päiväkoti Pirpalan pihalle tilaelementti 10 vuoden vuokrasopimuksella n. 1,1 milj. euroa

 3. Vanhan kunnantoimiston saneeraus Päiväkoti Pirpalaksi n. 200 000-300 000 euroa.

 4. Jonkin muun tilan vuokraus tai osto

5. Kirkonmäen pikkukoulun luovuttaminen Päiväkoti Pirpalan käyttöön

 6. Jokin muu, mikä?

 Vaihtoehtojen tarkempi esittely liitteessä.

 Keminmaa on valittu varhennetun kaksivuotisen esikoulun kokeilukunnaksi, mistä tuli tieto opetushallitukselta 20.1.2021. Kokeilu vaikuttaa Pirpalan tilatarpeeseen, mikä pitää huomioida päätöksenteossa. Syntyneiden ikäluokat pienevät nykyisestä n. 40 % (n. 100 lapsesta n. 60 lapseen) seuraavien kuuden - seitsemän vuoden kuluessa, mikä vähentänee sekä varhaiskasvatuksen tarvetta lisätiloihin että koulujen tilatarvetta ylipäätään. Vs. sivistystoimenjohtajan esitys: Annetaan kokouksessa.

Valmistaudutaan toteuttamaan vaihtoehto viisi, minkä lisäksi Pirpalan nykyistä rakennusta korjataan valtuuston päätöksen mukaan muuttuva tilantarve huomioiden.

Aluksi Kirkonmäen pikkukoululla järjestetään viisi- ja kuusivuotiaiden esiopetus. Nuorempien ryhmät säilyvät Pirpalassa ainakin toistaiseksi. Kirkonmäen pikkukoulun tiloja korjataan esiopetuksen tarpeiden mukaan.

Ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat siirretään koulukeskukseen 1.8.2021 alkaen. Sivistyslautakunnan päätös: KEMINMAAN KUNTA Esitys hyväksyttiin.

Me, allekirjoittaneet, vastustamme Kirkonmäen pikkukoulun oppilaiden siirtoa isolle koululle 1.8.2021 alkaen.

Tämmöisen päätöksen ovat kunnassa tehneet.. Mutta mietitäämpä asiaa pikkasen tarkemmin. Onko päätös hyväksi Kirkonmäen 1 ja 2 luokkalaisille. Kirkonmäen ”pikkukoulu” on ollut ja on edelleen ihana pieni koulu, jossa pienet koulutaipaleen aloittavat koululaiset ovat saaneet kasvaa rauhassa sen kaksi jopa kolmekin vuotta jos ovat käyneet eskarinkin tuossa pikkukoululla. Saaneet luoda kaverisuhteita oman ikäisiin, leikkineet välitunnilla, opetelleet olemaan ryhmissä opettajien johdolla, oppineet tuntemaan pienen koulun opettajat ja muun henkilökunnan. Se on todella tärkeää pienelle koululaiselle.

Jos ajatellaan että nämä 1 ja 2 luokkalaiset laitetaan tuollaiseen isoon kouluun heti alkutaipaleella jossa on vanhimmat 6 luokkalaisia. Ja vaikka sanotaan ettei yläasteelaisia saisi olla ala-asteen puolella niin eipä sitä kukaan pysty tarkkaan seuraamaan ettei näin kävisi. Nämä meidän pienet 1 ja 2 luokkalaiset joutuvat pelkäämään isompia koululaisia jo heti koulutaipaleella. Pelko alkaa jo heti eskarissa kun aletaan puhumaan kouluun lähdöstä ja siitä että siirtyvät isolle koululle. Mitä pelko aiheuttaa lapselle? Koulukiusaaminen lisääntyy kun isossa koulussa on ykkösestä kuudesluokkalaisiin. Opettajat ei pysty valvomaan näin suurta oppilasryhmää. Onko isolla koululla edes tiloja siihen että kaksi ykkösluokkaa ja kaksi kakkosluokkaa siirtyy. Vai  yhdistetäänkö ne? Yhdistäminen on ihan kamala asia oppimisen kannalta. Isonkoulun piha-alue ei ole pienille koululaisille sopiva niin kuin olisi ”pikkukoulun” piha alue.  Pienet koululaiset tarvivat paljon opetusta, apua ja neuvotaa koulutaipaleen alussa. Kirkonmäen ”pikkukoululla” on kaikki tarvittavat instanssit joita pieni koululainen tarvii koulutaipaleen alussa <3  Lopettaako Keminmaan Kunta viimeisen pienen opetusyksikön eli Kirkonmäen pikkukoulu? :(


Kirkonmäen vanhempainyhdistys    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Kirkonmäen vanhempainyhdistys voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…