Klaukkala METSÄPIRTIN PÄIVÄKODIN jatko varmistettava

Klaukkalassa sijaitseva maineikas ja rakastettu Metsäpirtin päiväkoti on toiminut yksityisenä  27 vuoden ajan. Nykyiset omistajat lopettavat toimintansa kesällä 2021 ja uusi kiinnostunut yrittäjä neuvottelee Nurmijärven kunnan kanssa vuokrasopimuksesta parhaillaan. Nurmijärven kunta on kuitenkin vaikeuttamassa vuokrasopimuksen ehtoja monella tavalla ja niin vakavasti, että edellytyksiä päiväkotitoimintaan ei enää ole olemassa. Vaadimme kunnalta vahvasti kasvavan ja muuttovetoisen Klaukkalan alueen peruspalvelujen takaamista ja turvaamista!  

Metsäpirtti on muodostunut erittäin ammattitaitoisten ja omistautuneiden vetäjiensä, Petrin ja Tuian, kautta legendaariseksi päiväkodiksi ja yhdeksi alueen henkeä sekä yhteisöllisyyttä määrittäväksi ja ruokkivaksi kiintopisteeksi. Uuden yhtä motivoituneen ja visionäärisen omistajaehdokkaan löydyttyä on Nurmijärven kunta ollut hidas, jopa ponneton, neuvottelukumppani talven 2020-2021 ja kevään 2021 aikana. Nyt toukokuussa 2021, me Metsäpirtin lasten vanhemmat, emme edelleenkään tiedä jatkuuko toiminta ja mihin lapsemme elokuussa menevät päiväkotiin.

Uuden yrittäjän visioon kuuluu mm. Metsäpirtin tuominen ”kylätaloksi” ja vielä vahvemmin yhteisöllisyyttä rakentavaksi paikaksi, missä olisi myös avointa ilta- ja viikonlopputoimintaa sekä kulttuuritarjontaa kaikille Nurmijärveläisille perheille. Koemme, että Nurmijärven kunta ei näe laajaa kuvaa ja täytä velvollisuuttaan lakisääteisten palvelujen tuottajana sekä asukkaiden hyvinvointia ylläpitävänä tahona. Koemme tämän asian olevan hälyttävä esimerkki siitä, miten kunta suhtautuu asukkaisiinsa kasvualueella, eikä tämä edistä hyvää sanaa tänne muuttoa suunnitteleville. Esimerkiksi Metsäpirtin päiväkodin läheisyydessä oleva uusi Järvimaan alue on kaavoitettu omakotitaloille, Järvihakaan rautakaupan läheisyyteen on valmistumassa 2021-2022 kymmenittäin uusia rivi- ja luhtitaloasuntoja. Alueelle kaavoitetaan ja rakennetaan voimakkaasti myös lapsiperheille soveltuvia tontteja ja asuntoja, mutta palvelujen tuottamisen kehittäminen laahaa perässä, ja kuten tässä Metsäpirtin tapauksessa on käymässä, menee pahimmillaan taaksepäin.

Alueen kunnalliset päiväkodit ovat jo erittäin tehokkaassa käytössä, tietääksemme niihin jonotetaan, ja me vanhemmat olemme ymmällämme siitä, miten ja mihin lapset on tarkoitus sijoittaa jos Metsäpirtin ei suoda jatkavan toimintaa. Emme usko, koska emme ole kuulleet kunnalta, että heillä olisi mitään suunnitelmaa lasten sijoittamisesta elokuussa 2021 alkaen muuallekaan.  Uuden yrittäjän vetämä Metsäpirtin päiväkoti jatkaisi palvelusetelillä toimimista, mikä tarkoittaa, että sen palvelut ovat samanhintaisia kuntalaisille kuin kunnallisetkin palvelut.  

Metsäpirtin päiväkodin tapaus on myös valitettava esimerkki Nurmijärven kunnan suhtautumisesta yrittämiseen ja yrittäjiin Nurmijärvellä. Pienyrittäjät luovat työpaikkoja ja arvoketjuja, jotka ruokkivat kunnan elinvoimaisuutta. Ymmärtämättömyys tästä, on huolestuttava piirre kunnalta, ja johtaa väistämättä siihen, ettei se kykene tuottamaan kulttuuriltaan ja palveluiltaan rikasta ympäristöä asukkailleen.

Keräämme nimiä tähän adressiin ja toimitamme ne ainakin Nurmijärven kunnanjohtajalle, sivistystoimen johtajalle ja -valiokunnanjäsenille, tilakeskuksen johdolle sekä talousjohtajalle. Ymmärtääksemme näiden joukossa on vahvasti Metsäpirtin jatkoa puoltavia henkilöitä, mutta myös tahoja, jotka katsovat asiaa aivan eri näkökulmasta kuin mitä se on: Lakisääteisten palvelujen, viihtyvän ympäristön ja elinvoimaisen kunnan tuottamisesta veronmaksajilleen.  

Metsäpirtin päiväkodin vanhemmat