Koulutoiminta Pihkoossa säilytettävä!

Koulutoiminta Pihkoossa säilytettävä!

Pihkoon koulu sijaitsee Kotkassa läntisen jokivarren alueella. Sen laajaan koulupiiriin kuuluvat Pernoon, Jäppilän, Kurittulan, Pihkoon, Kaukolan, Katajasuon, Petäjäsuon ja Sutelan kylät. Koulu on tällä hetkellä väistötiloissa Karhuvuoren koulun tiloissa.

Ylen mukaan Kotkan kaupunki perustelee koulujen lakkauttamistarvetta väestön vähenemisellä. Helmikuussa 2018 tehty kouluverkkoselvitys osoittaa, että läntisen jokivarren alueen oppilasennuste on Kotkan positiivisimpia. Alueella tähän asti toimineet peruspalvelut kuten koulu ja vuonna 2007 rakennettu päiväkoti ovatkin olleet etenkin lapsiperheille tärkeitä osatekijöitä uuden kodin hankinnassa. Kylien maatiloilla on myös tapahtunut sukupolvenvaihdoksia. Sutelassa on kasvava kauppakeskus josta löytyy monia palveluita, mm. posti, apteekki sekä kauppoja.

Alueen yhtenä merkittävänä vetovoimatekijänä voidaan pitää helppoa pääsyä 7-tielle, josta on nykyään hyvät ja nopeat yhteydet pääkaupunkiseudulle. Tämän vuoksi olisi mahdollista houkutella Loviisa-Porvoo-Helsinki -seudun työssäkävijöitä asukkaiksi tälle alueelle. Kasvumahdollisuuksia edistää myös se, että alueelta löytyy vielä rakentamattomia tontteja, niin kunta- kuin yksityispuoleltakin. Koulun lakkauttaminen vaikuttaisi väistämättä alueen vetovoimaisuuteen sekä olemassa olevien asuntojen hintoihin.

Jo kaksi koulua on alueelta lakkautettu: Pernoo 2002 ja Jäppilä vasta hiljattain vuonna 2014. Reilusti yli sadan oppilaan sijoittaminen muihin kouluihin vaatisi varmasti myös muiden oppilasalueiden uudelleensijoittelua. Koulumatkat venyisivät kaikilla Pihkoon koulun lapsilla useamman kilometrin pituiseksi. Julkisten kulkuvälineiden käyttö on hankalaa, koska niitäkin on supistettu reilusti viime vuosien aikana. Pihkoon päiväkoti ei pystynyt aikaisemminkaan palvelemaan kaikkia alueen lapsiperheitä, puhumattakaan nyt kun esiopetus on aivan liian ahtaissa tiloissa päiväkodilla eivätkä koulun yhteydessä.

Entisessä koulurakennuksessa olevat liikuntatilat ovat palvelleet koulun ja päiväkodin lisäksi useita eri urheiluseuroja, seurakuntaa sekä aktiivista vanhempainyhdistystä, joka on järjestänyt tapahtumia niin lapsille kuin muillekin asukkaille. Kaupungin liikuntatilatarjonta on muutenkin tällä hetkellä heikkoa ja paikalliset seurat joutuvat vuokraamaan tiloja naapurikunnista. Koulun ympäristö aktiviteettipaikkoineen on myös toiminut alueen lasten ja nuorten vapaa-ajan viettopaikkana.

Keväisen kouluverkkoselvityksen yhteydessä kuntalaisilta kysyttiin kannanottoja aiheeseen. Kuntalaiset pitävät pienempiä kouluyksiköitä parempina muun muassa kaveripiirin pysyvyyden takaamiseksi, laadukkaan opetuksen ylläpitämiseksi sekä koulukiusaamisen ehkäisemiseksi. 78 % vastaajista oli sitä mieltä, että Pihkoon koulu tulisi säilyttää.  Me allekirjoittaneet olemme asiasta samaa mieltä ja haluammekin että koulu saa myös uudet tilat käyttökelvottomien tilalle.

Pihkoon koulun Vanhempainyhdistys ry


Pihkoon koulun Vanhempainyhdistys ry    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Pihkoon koulun Vanhempainyhdistys ry voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…