Kristityt Sanoma-konsernille: lopettakaa heti vihakampanja

Median vihakampanja näyttäytyy päivittäin kovenevina puheina ja tekoina. Sanoma Osakeyhtiön Helsingin sanomat-lehti sekä konsernin TV:n neloskanava käyttivät valtamedian räikeintä kieltä nimittäessään kirkon perinteisiä herätys- ja lähetysjärjestöjä halveksivin sanakääntein. Helsingin Sanomien 25.3. pääkirjoituspalstalla otsikko "Kirkko hyysää äärijärjestöjään", kertoo valtalehden asenteesta. Mediakonsernin vihakampanja ei ole pysähtynyt. Hs.fi -sivustojen kulttuuria palstan kolumni 30.3.2011 on otsikoitu "Uskovaisporno kiihottaa". Sisällöltäänkin ala-arvoinen kolumni kuvaa median asenteita. Valtakunnan ykköslehden ja konserniin kuuluvan mediaryppään toimesta tämän kaltainen puhe aiheuttaa vihaa, jonka vuoksi sitä voidaan kutsua hyvällä syyllä vihakampanjaksi. Johtavana mediana sen tulisi kantaa paremmin vastuuta yhteiskunnallisesta tilanteesta.
Helsingin Sanomat ja muukin valtamedia unohtaa, että maamme on naapurimaitaan kristillisempi valtio. Edelleen kirkkoon kuulu 78,2% kansalaisista, niistä 29% ilmoittaa, että kristinusko on hyvin tärkeä osa heidän elämäänsä. Kaupallisesti rahoitetun median toimintaan vastataan kaupallisin vastatoimin.
Tämän adressin allekirjoittajana et hyväksy näin räikeitä toimia ja puheita. Median ja etenkin maan suurimma lehden on toimittava maassamme asiallisesti ja tasapuolisesti. Allekirjoita heti!

Adressi suljetaan 26.4.2011 ja toimitetaan Sanoma-konsernin keskeisille päättäjille ja osakkeenomistajille.

(4.4.2011 tekstiä korjattu: Olemme saaneet tiedon, että aiemmin IRR-TV:n tietojen puuttuminen on etuliitteen väärän tulkinnanvuoksi poistettu peliohjelmana ja on luvattu palauttaa ohjelmatietoihin).
Facebook
Pitäisikö puoluetuet lopettaa?