Kuulovamma-arpajaiset on lopetettava!

IMG_20170801_074006.jpg

"Lentoaseman uudistukset pääsevät alkuun valtion rahoilla

Valtio sijoittaa Finaviaan 200 miljoonaa euroa, minkä turvin Helsinki-Vantaan matkustajamäärä saadaan kasvuun"

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002669199.html


IMG_20170218_1111315.jpg"Finavian mukaan uuden koekäyttöpaikan rakentamisen kokonaiskustannuksien arvioidaan olevan noin 8 miljoonaa euroa"

http://www.lentoposti.fi/uutiset/ymparistolautakunta_antoi_lausuntonsa_helsinki_vantaan_uudesta_koekayttopaikasta

https://www.youtube.com/watch?v=B701qnRku-4

 Kipuraja ja melulähteet.

 

Vantaan kaupunginvaltuustolle ja Finavian hallitukselle


Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennusta tuetaan valtion pääomittamisella 200 miljoonalla eurolla. Laajennuksen myötä lentoasemalle on rakennettu esimerkiksi uusi lentokoneiden koekäyttöpaikka sekä uusia lentokoneiden rullausteitä.

Eri yritysten henkilöstöjen työmatkareittien sijoittaminen ilman minkäänlaista suojausta kyseiselle alueelle, lentoliikenteen melun ja jättövirtausten sekaan, ei ole työnantajan huolehtimisvelvollisuuden mukaista toimintaa, missä lähtökohtana tulee aina olla se, että vaara ja haittatekijöiden syntyminen estetään. Lopputulos on nyt itse asiassa täysin päinvastainen.

Melutaso jalankulkureitillä koekäyttöjen aikana esimerkiksi ylittää hetkittäin jopa 120 dB. Voidaan siis puhua yli tuhannen ihmisen päivittäisistä kuulovamma-arpajaisista.

Vaadimme, että toimenpiteisiin näiden työntekijöiden turvallisuutta ja terveyttä vaarantavien suunnitteluvirheiden poistamiseen ryhdytään välittömästi. Lopputuloksen on oltava hyväksyttävä myös niiden työntekijöiden mielestä, keiden on kyseisiä kulkuväyliä pakko käyttää.

Rakennusluvan myöntäjän vastuu ihmisten terveyttä ja turvallisuutta vaarantavien suunnitelmien hyväksymisessä on aihe, joka kuntatasolla on nostettava tarkasteluun.

Turvallinen ja toimiva työympäristö on kaikkien alueella toimivien, niin työnantajien kuin työntekijöidenkin, kiistaton etu.

Taloudellisen tuloksen tekeminen työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden kustannuksella on moraalitonta!


IMG_20170801_074124.jpg 

"Kyllä, parannusta kaivataan. Kuulon voi menettää vain kerran. Työssä altistutaan jo muutenkin kovalle äänelle, joten huono suunnittelu ja välinpitämätön asenne suututtaa."

 

 

 

Karttapohja Vantaan Kartat, kuvassa uusi lentokoneiden koekäyttöpaikka, osa henkilöstön työmatkareiteistä merkitty sinisillä viivoilla.

Kartassa ei näy lentokoneiden rullausteitä jotka jalankulkuväylää seuraavat eikä myöskään siltaa jossa lentokoneet rullaavat suihkumoottoreidensa voimalla jalankulkijoiden päältä.

koekäyttöopaikka_(1).jpg
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )