Kuusijaksojärjestelmän säilyttämisen puolesta

Hei lukio-opiskelijat, huoltajat ja päättäjät! 

Haluamme rehtorien ja muiden päättäjien ymmärtävän, että viisijaksojärjestelmä ei ole meidän opiskelijoiden hyväksi. Meidän opiskelijoiden mielipidettä ei ole kuunneltu tässä asiassa laisinkaan, joten ystävällisesti toivoisimme, että meitä kuunneltaisiin kerrankin.

Tässä muutama meitä mietityttävä haittavaikutus: mahdollisesti pidemmät koulupäivät (harrastukset, julkisella liikenteellä kulkeminen ja vapaa-aika yms. kärsivät), enemmän palkkeja/kursseja yhdessä jaksossa, kurssin päättöviikolla voi olla kaksi koetta samana päivänä (alentaa arvosanoja), kurssivalinnat/suunnitelmat uusiksi (pitkän matikan opiskelijoille vaikeampaan, mahdollisesti kaksi kurssia yhdessä jaksossa), koulusta aiheutuva stressi ja väsymys lisääntyy...

"Lyhyemmät tunnit eivät ole hyvä juttu, kun tunnilla ehtii tuskin päästä alkuun, kun se jo loppuu", toteaa Matias Kukka, Oulun Lyseon lukion toisluokkalainen. "Koeviikoista tulee raskaammat, kun saattaa olla seitsemän tai kahdeksankin koetta viiden tai kuuden sijaan", Matias huokaa. Myöskään yhden koeviikon alkaminen heti joulun jälkeen ei tunnu kivalta. (Kaleva.fi artikkeli)

Tottakai viisijaksojärjestelmässä on hyviäkin puolia (hitaampi etenemistahti ja poissaollessa ei jäisi niin paljoa jälkeen), mutta miksi mennä vanhaa vaihtamaan jos se on todettu hyväksi... 

Jos haluat pyrkiä vaikuttamaan kuusijaksojärjestelmän säilyttämiseen, ALLEKIRJOITA tämä adressi. Jaa somessa adressin linkkiä eteenpäin, jotta saamme jokaisen äänen kuuluviin. Kiitos! 


Jyväskylän lyseon opiskelijat    Ota yhteyttä adressin tekijään