Kyyhkyjä ei tulisi ampua lähellä asutusta

Kyyhkyä/kyyhkystä pidetään rauhanlintuna. Se on rauhallisesti käyttäytyvä ja tekee mielellään pesänsä ihmisen lähelle  - jopa pihapuuhun. Kyyhkyjahti alkaa jo 10.elokuuta, mikä on aivan liian aikaisin huomioon ottaen sen, että poikaset ovat tuskin lähteneet pesästä. Jos emo ammutaan, poikaset kuolevat pesään. Sellaista murhenäytelmää ei kukaan halua nähdä omassa pihassaan.

Kyyhkysessä ei ole paljon syötävää, joten sen metsästäminen on enemmänkin rituaali ja harrastus.

Kyyhkyjä saa lain mukaan ampua 150 metrin päästä ihmisasumuksesta. Esimerkiksi Porin Tuorsniemeen on kehittynyt uusi asuntoalue, jossa asuu paljon lapsiperheitä. Asuntoalueen lähellä on metsiköitä, joissa kyyhkysjahti on mahdollinen. Samoissa metsiköissä asukkaat marjastavat ja ulkoilevat.

150 metriä asumuksesta on ensinnäkin aivan liian lyhyt ampumisetäisyys, ja ehdotankin tämän adressin myötä, että niin lähellä asutusta ei saa ampua. Jo laukausten äänet saattavat pelottaa asukkaita, jotka eivät ole tottuneet metsästyksen ääniin kaupunkialueella kotinsa vieressä.

1. Kyyhkysen metsästyksen  alkamisajankohtaa siirretään niin, että poikaset ovat lähteneet pesästä ja pärjäävät omillaan.

2. Aseiden käyttöä  ja metsästystä ei sallita 150 metrin päässä asumuksesta. Lähin ampumisetäisyys asunnosta/asutuksesta tulisi olla vähintään kilometri.

Allekirjoita adressi kyyhkyjen puolesta! Kuulet jatkossakin kyyhkyjen huhuilua ja kujerrusta, etkä laukauksen ääniä kotipiirissäsi.  


Paloma Paula Bagge    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Paloma Paula Bagge voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…