Lakialoite / Demokratian toteutumiseksi!

Käykää allekirjoittamassa, jos haluatte nyky- käytäntöön muutoksen.

Lakiehdotus:
Vaadimme lakiin selkeää kirjausta: 50.000 nimeä keränneen kansalaisaloitteen eduskunta- käsittelyyn etenemisen ehdottomuudesta. Nopealla aikataululla.

Perusteluna:
Kansalaisaloitteen tekeminen kuuluu perustuslainkin nojalla jo säädettyihin kansalais- oikeuksiin.
Joten on aivan absurdia ajatella että kun oikeustoimikelpoinen henkilö Suomen kansalaisena tekee "henkilönä" kansalaisaloitteen asiasta. Jonka oli tarkoitus saada asia etenemään Suomen Eduskunnan käsiteltäväksi.

Ja siten kerättyään aloitteeseen tarvittavan 50.000 tuhannen ihmisen nimen / lain vaatiman ja etenemisen edellyttämän äänioikeutetun osanottajamäärän.

Niin 50.000 nimeä kerännyt kansalaisaloite voidaan sivuuttaa muutaman henkilön toimesta. Sekä päättää asian käsittelyn lopettamisesta kokonaan, ilman lainkaan toteutuvaa eduskuntakäsittelyä. Esimerkiksi, vedoten kiireeseen.

Ja tämän kiireeseen vetoamisen jälkeen asia on täysin unohdettu. Eli loppuun käsitelty.

Lisäksi: Jos kansalaisaloite esim. Uudeksi lakiehdotukseksi on saavuttanut sen 50.000 nimen rajan, vasta Eduskunta-kauden lopussa. Niin asiaa ei enää seuraavan Eduskunnan tarvitse käsitellä lainkaan.

Koska asia oli jo loppuun käsitelty ilman eduskunta käsittelyä, kiireeseen vedoten.

Tilannehan on aivan kästtämättömän absurdi ja täysin demokratian vastainen.

Kansalaisten Perustuslailliset oikeudet jäävät kokonaan asiassa toteutumatta. Viitaten jo hyvään hallintotapaankin. Ja sen myötä perustustuslaillinen oikeusturvakin on kyseenalainen.


Siksi vaadimme lakiin selkeää kirjausta: 50.000 nimeä keränneen kansalaisaloitteen eduskunta- käsittelyyn etenemisen välttämättömästä ehdottomuudesta.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Petri Lanne voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko ruotsin opiskelun olla vapaaehtoista?