BEIHAIN TEHDASHANKE JÄIHIN

 

Suomalais-ruotsalainen Stora Enso suunnittelee rakentavansa Beihain kaupunkiin valtavan kartonki- ja sellutehtaan, joka vaatii ympärilleen jopa 160 000 hehtaarin eukalyptusplantaasit. Vuonna 2002 alkaneen hankkeen aikana on raportoitu useita väärinkäytöksiä, ja tehdashankkeen toteutuessa plantaasit laajenisivat entisestään.

Tehdashanke on todistettavasti syrjäyttänyt viljelijöitä mailtaan ilman näiden vapaata etukäteistä suostumusta. Tuhansien kiinalaisten pääsy elintärkeisiin resursseihin, kuten veteen ja viljelysmaahan, on heikentynyt.

Osa sopimuksista on ollut epärehellisiä, ja korvauksia on jäänyt saamatta.  Asukkaat ovat valittaneet plantaasien kuivattavan vesistöjä ja tuhoavan muita elinkeinomahdollisuuksia alueella. Paikalliset viranomaiset eivät kuitenkaan salli avointa kritiikkiä tehdashanketta kohtaan.

Yang Zaixin on edustanut paikallisia asukkaita ja maanviljelijöitä, jotka ovat kertoneet joutuneensa luopumaan viljelysmaistaan uhkailun ja väkivaltaisten hyökkäysten pakottamina. Hän on työnsä vuoksi joutunut usein kokemaan viranomaisten häirintää ja häntä on yritetty painostaa  vuosien ajan luopumaan ”eukalyptus-keissistä”.  Yang on Suomessa tullut tutuksi dokumenttielokuvasta Punaisen metsän hotelli. Yang Zaixin oli vangittuna tekaistuin syyttein kesäkuusta 2011 alkaen, kunnes hänet vapautettiin ilman syytteitä syyskuussa 2012, 15 kuukauden vankeuden jälkeen.

Vaadimme Beihain kartonki- ja sellutehtaan rakennussuunnitelmien jäädyttämistä. Maankäyttösopimuksiin liittyvät rikkomukset ja kuolemantapaukset on selvitettävä ja alueelle koituneet ympäristöhaitat on korjattava.

Petition in English: Halt pulp mill plans in Beihai. SIGN HERE

Lisätietoja tapauksen taustoista ja sitä käsittelevästä elokuvasta Punaisen metsän hotelli: www.redforesthotelthemovie.com


Punaisen metsän hotelli -elokuvan tekijätiimi    Ota yhteyttä adressin tekijään
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )