Lapinlahden Tilajakamon toimijoiden vuokravapautus koronakriisin ajaksi

Helsingin kaupungin johdolle 

Arvoisat pormestari Jan Vapaavuori sekä apulaispormestarit Sanna Vesikansa, Nasima Razmyar, Pia Pakarinen ja Anni Sinnemäki, 

pyydämme, että Helsingin kaupunki vapauttaa meidät Lapinlahden Tilajakamossa työskentelevät yli sata kulttuurityöläistä huhti–, touko- ja kesäkuun vuokranmaksusta koronapandemian aiheuttaman tulonmenetyksemme takia. Olemme kulttuurialan freelancereita, pätkätyöläisiä ja yksityisyrittäjiä, joilta pandemia on vienyt ja vie työtilaisuuksia. Monien meistä tulot ovat jo pienentyneet merkittävästi tai tyrehtyneet kokonaan. 

Helsingin kaupunki on tehnyt hienon päätöksen luvatessaan täyden vuokravapautuksen useissa muissa tiloissaan, mm. Kiinteistöyhtiö Kaapelitalon (Kaapelitehdas, Suvilahti, Nilsiänkatu), kiinteistöissä työskenteleville vastaavassa asemassa oleville kulttuurintekijöille. 

Osuuskunta Tilajakamon kohdalla tekemäänsä erilaista ratkaisua kaupunki perustelee sillä, että osuuskunta pystyy jatkamaan vuokraustoimintaa myös pandemian aikana, eikä joudu ylivoimaisiin taloudellisiin vaikeuksiin. Lapinlahden Tilajakamon vuokran kaupunki on luvannut vain puolittaa, mikä on aiheuttanut epätasa-arvoisen tilanteen eri tiloissa työskentelevien toimijoiden keskuudessa. 

On totta, että osuuskunta vuokraa tilojaan myös kriisin aikana, mutta samalla kaupungin perustelu ontuu: Osuuskunta Tilajakamohan olemme me sadat normaalioloissakin pienituloiset kulttuurityöläiset. Osuuskuntamme pyörii voittoa tavoittelemattomana välivuokraajana. 

Pyydämme Helsingin kaupunkia harkitsemaan asiaa uudelleen ja kädenojennusta tässä meille kaikille vaikeassa poikkeustilanteessa. 


Parhain terveisin, 

Osuuskunta Tilajakamon vuokralaiset

Helsingissä 6. huhtikuuta, 2020

Lappari1.jpg


Annu Kekäläinen, Tilajakamon osuuskuntalainen    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoituksellani hyväksyn, että Annu Kekäläinen, Tilajakamon osuuskuntalainen välittää nimeni päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tuleeko uskonnon olla oma oppiaineensa?