Launialan koulu säilytettävä perusopetuksen kouluna!

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Launialan koulu tulee säilyttää perusopetuksen kouluna. 

Perustamme vaatimustamme seuraavilla asiatiedoilla:

- Perhelähtöinen ja turvallinen lähikoulu, viihtyisällä lapsiperheiden asuinalueella.

- Monipuoliset ja turvalliset tilat oppimiseen, kasvamiseen ja kehittymiseen sekä ihanat ja ammattitaitoiset opettajat.

- Koulun ympäristö tarjoaa monipuolisen ja viihtyisän ympäristön tutkimiseen, liikkumiseen sekä leikkimiseen ison hiekkakentän, viheralueet, uimarannan ja lähimetsän, jotka yhdistyvät Saimaan upeaan rantaväylään sekä Tuppuralan pururadalle. Talvella oppilaat pääsevät hiihtämään, luistelemaan ja laskemaan mäkeä.

- Launialan pelloille tulee ensialkuun vuonna 2023 30 tonttia Saimaa näkymin. Myöhemmin alueelle on tulossa noin 100 tonttia lisää ja kysyntä on taattua. Launialan asuinalue on kehittyvä myös lapsiperheitä ajatellen. Launialan koulun lakkauttaminen heijastuisi asuntojen ostajakuntaan. Lapsiperheet hakeutuvat asumaan alueelle missä on lähikoulu

-Launialan koulun tilat (liikuntasali, luokkatilat, käsityötila) ovat aktiivisissa päivä-sekä iltakäytössä alueen asukkaille sekä muille käyttäjille. Toiset koulut käyttävät myös Launialan koulun käsityö-ja liikuntatiloja opetuksessa.

- Launialan koulun lakkautuessa alueen lapset siirtyisivät Lähemäen kouluun. Koululla ei  löydy tarpeeksi tilaa laadukkaaseen ja hyvään opiskeluun kaikille Launialan koulun oppilaille. Lisäksi koulumatkat tulisivat olemaan pienille koululaisille turvattomia isojen risteyksien takia sekä koulumatka olisi useita kilometrejä pitkä. Tästä syystä vanhemmat joutuisivat kuljettamaan lapsia kouluun.

Vaadimme uuden kuulemistilaisuuden, jossa Launialan koulun kokonaisuus tuodaan esille ja tarkestellaan yhdessä koko alueen asukkaiden kanssa Launialan koulun tilanne. Nähdään tosiasiat, alueen mahdollisuudet, oppilasennusteet ja vuoden 2018 palveluverkkoselvitykset ja niiden muuttuneet kustannukset sekä selvitykset.

Edellinen kuulemistilaisuus järjestettiin etänä syksyllä 2020. Vallitsevan tilanteen takia todellista alueen asukkaiden, oppilaiden, huoltajien ja koulunhenkilöstön kuulemista ei voinut toteuttaa.

On aika edetä rauhassa, tekemättä turhan hätiköityjä päätöksiä lasten turvallisen kasvun uhalla.

Koulurauha Launialan koulun oppilaille, henkilöstölle ja perheille. Koululle tulee antaa työrauha keskittyä perustehtävään. Samalla myös alueen lapsiperheille antaa tuki kasvattaa ja huolehtia tulevaisuuden mikkeliläisistä

Adressi kirjoitettavana 18-31.10

 

isla_ja_liia.jpg


Katri Saari, Susanna Torniainen ja Jaana Strandman    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn sen, että Katri Saari, Susanna Torniainen ja Jaana Strandman näkee kaikki tällä lomakkeella antamani tiedot.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.


Annan suostumukseni siihen, että tällä lomakkeella antamiani tietoja käsitellään seuraavissa tarkoituksissa:
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…