Liigan ja Mestiksen sarjakarsintojen palauttaminen

Taas on tullut aika nostaa esille tämä tärkeä asia suomalaisen kiekkoilun nykytilasta, joka on kestämätön ja kaipaa kipeästi uudistamista. Jos edelleen haluamme tuottaa huippuyksilöitä muihin jääkiekkosarjoihin maailmalla, niin tähän Suomen ykkössarjaan tarvitaan lisää urheilullisuutta, kiinnostavuutta ja panosta, joka joukkueelle sarjan loppuun asti.

Eurooppalaiseen jääkiekkokulttuuriin on perinteisesti kuulunut sarjakarsintojen järjestäminen. Liiga kokeili suljettua sarjajärjestelmää vuodesta 2000 alkaen aina kauteen 2008–2009 asti. Kokeilu oli ainutlaatuinen koko läntisessä Euroopassa. Kokemukset suljetusta sarjajärjestelmästä eivät olleet suomalaiselle jääkiekkoilulle positiivisia. Mutta silti sarja suljettiin taas 2013-2014 kaudella, eikä olla avattu sen jälkeen uudelleen.

Samaan aikaan esimerkiksi Ruotsin sarjajärjestelmässä SHL:n (ent. Elitserien) ja toisen tason Allsvenskanin välinen karsintasarja keväisin kerää valtavan huomion ja suosion ihmisten parissa. Mielenkiintoiset sarjat ovat parasta markkinointia koko jääkiekkoilulle myös Suomessa. Yleisö rakastaa urheilun draamaa.

Useat suomalaiset jääkiekkoasiantuntijat ovat esittäneet huolensa kotimaisen jääkiekkoilun kehityksestä, mikäli sarjajärjestelmä jätetään edelleen suljetuksi. Kysymys on lukuisten seurojen edellytyksistä tehdä laadukasta työtä pelaajien kehittämiseksi ja kiinnostavan urheilukulttuurin edistämiseksi.

Taantumus ja nurkkakuntaisuus eivät edistä suomalaisen jääkiekon asiaa. Kilpailullisuus on huippu-urheilun perusta.

Me adressin allekirjoittaneet vetoamme Liigan ja Suomen Jääkiekkoliiton hallituksiin avoimen ja urheilullisuuteen perustuvan sarjajärjestelmän palauttamiseksi ja edelleen kehittämiseksi Suomessa. Liigassa ja Mestiksessä pelaavat joukkueet tulee selvittää keväisissä karsinnoissa urheilullisin ehdoin.

Kuulkaa äänemme, me olemme se maksava yleisö joka tätä huippu-urheilua seuraa.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Isimies voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…