Lapsien kasvattaminen Microsoftin asiakkaiksi lopetettava

Microsoft on ulkoistanut uusasiakashankintansa Suomen koulujärjestelmälle. Lapset oppivat kouluissa riippuvuuden yhtiön tuotteisiin. Verorahoilla kustannetaan Microsoftin markkinointitoimet suomalaisille lapsille.

Tilanne on samankaltainen kuin jos lapsille opetettaisiin koulussa esimerkiksi tietty tapa kirjoittaa. Jatkossa tällä tavalla kirjoittaminen vaatisi yhdelle yhtiölle uskollista asiakkuutta. Toiseen kirjoitustyyliin olisi vaikeaa siirtyä ja vaatisi totutun tavan muuttamista.

Tietyssä mielessä Suomessa opetetaan lapsille taito, jonka käyttämäiseen tarvittavat välineet yksi yritys omistaa ja tästä vielä maksetaan tälle yritykselle suojelurahaa.

Microsoftin käytöstä kouluissa joudutaan maksamaan mm. lisenssimaksuina valtavat rahat. Ilmainen ja avoin vaihtoehto on suomalaisen Linus Torvaldsin kehittämä Linux käyttöjärjestelmä. Siitä on kehitetty esimerkiksi koulukäyttöön suuniteltu Edubuntu -versio.

Suomen koulujärjestelmässä on siis siirryttävä epäeettisestä tietotekniikkaopeuksesta eettiseen. Käyttöjärjestelmissä tämä tarkoittaa siirtymistä Microsoft Windows:ista Linuxiin. Älkäämme kasvattako lapsistamme asiakkaita.


1. Allekirjoita adressi: http://www.adressit.com/linuxkouluihin
2. Ota yhteyttä oman kuntasi opetuslautakuntaan ja vaadi muutosta.
3. Kuinka paljon Microsoftin asiakkuus maksaa sinun kunnassasi? Ota selvää.
4. Liity Facebook -ryhmään: http://www.facebook.com/group.php?gid=6616165661
5. Pistä viestiä eteenpäin!