Lohjan ravirataa ei saa lakkauttaa

Vaadimme että Lohjan Tanhuhovin harjoitusravirata säilytetään, alueen vuokrasopimusta hevosurheilun käyttöön jatketaan ja aluetta aletaan kehittää järjestelmällisesti hevosurheilun keskukseksi. 

Lohjan alueen aktiiviset hevosalan ammattilaiset ja harrastajat ovat valmiit kokoamaan yhteen vaikuttavan joukon alueen seuroja, yrityksiä, ammattilaisia ja harrastajia kehittämään nykyisestä alueesta monipuolisen Lohjan Hevosurheilukeskuksen. Tällä adressilla osoitat tukesi! 

Tanhuhovin raviradan alue on erityisen merkittävä, sillä Lohjan alueella ei ole vastaavaa harjoitusaluetta. Lähimmät radat ovat Vermon ravirata, Perniön harjoitusravirata ja Tuusulan harjoitusravirata. Radan kohtalo on nyt vaakalaudalla ja toiminta uhkaa loppua. Rata on rakennettu sotien jälkeen ja siellä on juossut useita nimekkäitäkin ravihevosia! 

Ravirata on käyttäjilleen tärkeä ja sitä pystytään nykyisellään hyödyntämään niin ravi- kuin ratsuharjoitteluunkin. Radalla voidaan turvallisesti nostaa harjoittelun nopeuksia mikä on treenattaessa välttämätöntä. Harjoittelua rajoittavat teiden huono kunto mikä lisää hevosten ja ihmisten loukkaantumisriskiä oleellisesti. Vaaratilanteita aiheuttavat myös muu liikenne, kevyt liikenne ja jalankulkijat. Vastaavan uuden radan kustannukset ovat satoja tuhansia euroja eikä sellaiseen ole resursseja eikä uuden rakentamisessa ole järkeä. Alue on kaavoitettu teollisuuskiinteistöille ja sellaisia on tyhjillään Lohjalla jo muutenkin - Lohjan alueen hevosihmisille tämä tontti on tärkeä!

Hevosurheilu on Lohjalla erityisen merkittävässä asemassa ja toimii hyvänä vetovoimatekijänä. Harrastajamäärä on valtava. Lasten ja nuorten kiinnostus harrastukseen, hevosnäyttelyiden eli Match Shown kilpailu- ja osallistuja- ja katsojamäärät ovat nousussa, raviurheilu on merkittävää, alueella kilpailee useita matka-, koulu-, kenttä ja esteratsukoita.

Myös hevosalan työllistävä vaikutus on Lohjalla merkittävää. Ala luo yrittäjyyttä, työpaikkoja, tuo viihtyvyyttä ja elinvoimaa Lohjan seutukuntiin työllistäen eläinlääkäreitä, kengittäjiä, alan opettajia ja yrityksiä, hevoshierojia, valmentajia, heinän tuottajia jne.

Lohjan hevosala järjestäytyy ilmenneen uhan vuoksi. Tämä adressi on vasta alkua! Koska yhteistyössä on voimaa, olemme ryhmässä  jo ideoineet Lohjan hevosihmisten yhteistä yhdistystä, joka tulee ajamaan aktiivisesti harrastamisen edistämistä. Yhdistyksen toimintaan tulee kuulumaan muun muassa toimijoiden yhteiset verkkosivut, joissa em. talliyrittäjät, kengittäjät, valmentajat, heinäntuottajat yms. voivat ilmoittaa palveluistaan. Myös yhteisiä ratsastusreitistöjä on suunniteltu.

Hevosurheilu vaatii nyt kaikkien tukea - allekirjoittamalla tämän annat oman tukesi. Antakaa meille, Lohjan asukkaille mahdollisuus tehdä alueesta elävä, kehittyvä ja vetovoimainen myös hevosharrastajien näkövinkkelistä. Antakaa meidän pitää raviratamme! 


RATSASTUS- JA RAVIURHEILUN KEHITTÄMINEN LOHJALLA -RYHMÄ    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi


TAI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista sivustollamme. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Facebook
Tulisiko yritystukia vähentää?