Luopioisten Liekki ravintolan liiketoiminta turvattava ja kylän sydämenä toimiva ravintola säilytettävä

Haluamme turvata Liekki ravintolan liiketoiminnan ja säilyttää ravintolan Pälkäneen Luopioisten kirkonkylällä. Jo vuodesta 1987 tiloissa on toiminut ravintola, joka tunnettiin aiemmin nimellä Lyhty. Liekki nimeä kantava ravintola on toiminut viimeisen parinkymmenen vuoden ajan.

Liekin voidaankin sanoa olevan kylän sydän ja kohtaamispaikka. Liekki tarjoaa lounasta, a´la carte annoksia sekä mm. esiintyjiä viikonloppuisin. Liekissä on myös mahdollisuus järjestää vaikka yksityistilaisuus. Ravintola on sekä kyläläisten, matkailijoiden että kesäasukkaiden ja satunnaisten kulkijoiden suosiossa. 

Nyt Liekin jatkoa uhkaa sen toiminnan mahdottomaksi tekeminen liiketilan kauppojen myötä. Haluamme tämän adressin voimin vaatia Liekin toimintamahdollisuuksien säilyttämistä ja Liekki ravintolan toimivan jatkossakin kirkonkylän sydämenä. Samalla puhuessamme myös ravintolan jatkosta, kosketamme useita Liekin työntekijöitä ja heidän perheitään. Liekki on toiminut monelle myös työharjoittelu- ja kesätyöpaikkana. Haluammehan jatkossa turvata tätäkin kautta myös nuorten työkokeilut ja kesätyöt?

Kuta kuinkin kaksi vuotta sitten Liekin liiketoiminta oli myynnissä, Sowar Dauod tarttui haasteeseen tullen uudelle paikkakunnalle turvaamaan Liekki ravintolan säilymisen kirkonkylällä. Viimeiset kaksi vuotta ovat kuitenkin olleet haastavia kaikille yrittäjille. Ensin oli korona, jonka seurauksena tuli rajoitukset ja ihmisten varovaisuus, sitten tuli hinnannousut elintarvikkeissa ja energiassa. Me allekirjoittaneet Liekin asiakkaat olemme valmiita turvaamaan Liekin liiketoiminta käyttämällä ravintolan palveluita ja osallistumalla ravintolan järjestämiin tapahtumiin.  

Liekki ravintola on kehittänyt ja vienyt suunnitelmiaan systemaattisesti eteenpäin ja kuten kalenteristakin näkyy tarjoillaan taas isäinpäivälounasta, otetaan esiintyjiä, järjestetään Pimeämmän Kaupan illassa buffeeta jne. Emmehän halua menettää näitä, emme. Vain näin kylämme palvelut säilyvät ja saamme jatkossakin hakea herkkumme läheltä.

Me adressin liikkeelle laittaneet pyydämmekin Teitä allekirjoittamaan adressin ja jakamaan sitä kaikille ketä asia koskettaa, kaikissa mahdollisissa alueen facebook ryhmissä ja lähikunnissa, jotta saamme mahdollisimman paljon huomiota asialle ja painetta ravintolan säilyttämiselle. 

Adressi luovutetaan Liekki ravintolan liikekiinteistön uudelle omistajalle viikolla 46. 

 

Kiitos tuestasi. 

 

Ari ja Anrika Nikkanen

Kimmo ja Hannele Haataja

Matti ja Nina Hannonen