Vaadimme, että Joensuun lyseon lukio saa pitää oman rehtorin ja että Petri Lehikoinen jatkaa Joensuun lyseon lukion rehtorina. #prolyseo

Joensuun lyseon lukio on menettämässä oman rehtorin kaupungin virkakoneiston päätöksellä ilman julkista keskustelua. Adressin allekirjoittamisen lisäksi voit osallistua yleiseen keskusteluun aiheeseen liittyen asiatunnisteella #prolyseo  

 

 

 

Alla Sanomalehti Karjalaisessa 31.12.2017 julkaistu yleisönosastokirjoitus aiheeseen liittyen:

 

Menestys vaatii omaa johtajuutta

Joensuu kaupunki on käytännössä pelkällä virkakoneiston päätöksellä yhdistämässä Joensuun keskustalukiot hallinnollisesti yhden rehtorin alle. Tästä organisatorisesti ja toiminnallisesti hyvin merkittävästä muutoksesta ei ole ehditty edes käydä laajempaa keskustelua, vaan asia on tuotu ilmoitusluontoisena asiana tiedoksi kouluille. Käytännössä muutos tarkoittaisi Lyseon rehtorin viran lakkauttamista nopealla aikataululla ja nykyisen rehtorin siirtämistä muihin tehtäviin jo helmikuun alussa 2018.

Joensuun lyseon lukio on Suomen toiseksi vanhin suomenkielinen oppikoulu. Vastikään se vietti 150-vuotisjuhliaan 1 500 hengen voimin. Se on Joensuun halutuin lukio ja oppimistuloksiltaan valtakunnan parhaimmistossa. Lyseon henki ei ole pelkkää juhlapuhetta, vaan se tulee näkyviin paitsi arkisen aherruksen menestyksessä, myös koulun rikkaassa ja eläväisessä kulttuuritoiminnassa. Tämä henki myös takaa menestyksen kovassa kilpailussa opiskelijoista, sillä vain jokapäiväisillä teoilla lunastettu maine voi synnyttää näin kestävää menestystä. 

Tämän Lyseon lukion hengen tärkein vaalija ja suojelija on aina koulun rehtori. Hän luo johtamisellaan koulun hengen, joka mahdollistaa opiskelijoille kasvualustan, josta on hyvä kurkottaa menestykseen opinnoissa ja elämässä. Ilman omaa, lyseolaisuuteen sitoutunutta rehtoria, on vain ajan kysymys, milloin perinteet haipuvat ja henki väljähtyy.  Joensuun Lyseon ja Joensuun Tyttölyseon perinteitä vaaliva ja Lyseon lukion tätä päivää aktiivisesti tukeva Lyseo-seura vaatii, että suunnitelluista muutoksista peräydytään ja suodaan Joensuun Lyseon lukiolle ja sen rehtorille Petri Lehikoiselle mahdollisuus jatkaa menestyksekästä toimintaansa, ajan eteen tuomiin haasteisiin aktiivisesti vastaten.

Hannu Naumanen, Lyseo-seuran puheenjohtaja

Allekirjoita tämä adressi

Täytä alla oleva lomake allekirjoittaaksesi tämän adressin, jonka on laatinut Joona Turunen. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Tuleeko uskonnon olla oma oppiaineensa?