Martinlaakson palveluiden turvaaminen ja kehittäminen

Martinlaakson Asukasyhdistys on huolestunut Martinlaakson Ostarin kehityssuunnitelmista. Suosittu ja palkittu kahvila jää pois ja tilalle ketjukahvila. Myös ainakin Saiturinpörssi saa lähteä. Tiloihin on suunniteltu tilalle ravintoloita. Tämä ei kuitenkaan vastaa martinlaaksolaisten arjen tarpeita.

Jos kohtaamispaikka ja päivittäistavarapalveluita poistuu, asukkaat siirtyvät entisestään käyttämään lähialueiden palveluita. Pahimmassa tapauksessa Martinlaakso jää sivuun Länsi-Vantaa kehityksestä.

Onko kolme ravintolaa pienessä ostoskeskuksessa tarpeen, onko tästä tutkittua tietoa? Onko suunnitelluilla palveluilla toimintaedellytyksiä? Miksi poistetaan tiloista paikallinen pienyritys? Jos palvelut eivät löydä käyttäjiä, ostoskeskus jää sivuun asukkaiden arjessa ja nykyisetkin palvelut pahimmassa tapauksessa poistuvat. Jo nykyisin monen lähiön ostoskeskuksessa on vain kaljakuppiloita ja R-Kioski.

Haluamme pitää alueen palvelut elinvoimaisina. Asukasyhdistys esittää, että alueen palveluita kehitettäisiin yhdessä asukkaiden kanssa. Me adressin allekirjoittajat haluamme yhteistyötä Ostarin ja asukkaiden kesken ja pysäyttää suosittujen palveluiden lopettamisen.


Nina Rapelo / Martinlaakson Asukasyhdistys    Ota yhteyttä adressin tekijään