Marttilan koulun/ Muistolan ja Vareliuksen koulujen puolesta  

 

  Marttilan koulun/ Muistolan ja Vareliuksen koulujen puolesta  

Marttilan koulun toiminnan jatkuminen jatkossakin, ilman lakkautusuhkaa.

Marttilan koulun lakkauttaminen olisi haitta keskustan alueen oppilaille. Mutta, myös Muistolan ja Vareliuksen koulujen oppilaille, koska oppilasmäärät niissä paisuvat kohtuuttomiksi. Vareliuksen koulussa on jo nyt ylitetty kouluun mitoitetut oppilasmäärät.   Marttilan koulun tulevaisuudesta on nyt muutaman vuoden ajan käyty keskustelua.  Palveluverkkoselvityksessä 2030 koulun lakkauttamista perusteltiin putoavalla oppilasennusteella, joka on kuitenkin kääntynyt kasvuun. Palveluverkkoselvityksessä ei huomioitu Sastamalaan muuttavia lapsia. Tällä selvityksellä haluttiin tietenkin luoda suunnitelma, mutta sillä todellisuudessa asetettiin muutamien koulujen kohtalo löysään hirttosilmukkaan. Samalla aiheutettiin paljon epävarmuutta ja tuskaa koulun tulevaisuudesta oppilaille perheineen.   Nyt kasvatusjohtajalla sekä sivistyspalvelukeskuksen virkamiehillä on kova kiire saada Marttila lopetettua. Jo kahtena syksynä on ensimmäinen luokka jätetty aloittamatta, vaikka oppilasennusteiden mukaan molempina vuosina on ollut oppilasmateriaalia todellakin riittävästi. Lopetettujen luokkien oppilaat ovat nyt joko pieneksi tehdyssä Vareliuksessa tai sisäilmaongelmaisessa Muistolassa suurissa opetusryhmissä.  On tilastoja vääristävää, että koulun tilanne halutaan laittaa paperilla näyttämään heikkenevältä vuosi vuodelta luokkia lopettamalla. Uusi sivistyslautakunnan päätös talousarvion käsittelyssä oli hyvä, koska riittävä ja perusteltu aikalisä on tärkeää pohdintaa lopettamiselle.   Marttilan koulu on perinteikäs koulu kaupungin ydinkeskustassa. Keskustan kehittämissuunnitelmat saa saman tien unohtaa, jos koulu on lakkautuslistalla. Yksikään lapsiperhe ei esim. Tampereelta tule muuttamaan kaupungin keskustaan, jos siellä ei ole koulua. Se on jo iso kaupungin imagokysymys.  Jokaisen kyläkoulun lopettamisen kohdalla on sanottu, että koulu tappaa kylän toiminnan. Aivan samoin keskustan koulun lopettamisella on iso negatiivinen vaikutus kaupunkimme keskustaan, joka nyt jo kärsii pahasti loppuvista toiminnoista ja palveluista.   Koulun kuntoselvityksen mukaan kyseisen rakennuksen ongelmat ovat todellisuudessa hyvin pienellä vaivalla kuntoon saatettavia. Kokonaisuutena kunto-ongelmien isoin syy on laiminlyöty kiinteistöhuolto. Pitää myös muistaa, että Marttilan koulun rakennus on suojeltu, eli joka tapauksessa se täytyy pitää kunnossa. Koulun lakkauttaminen ei kaupungin kiinteistökuluja tule vähentämään tältä osalta.   Pandemia-aikakausi on tuonut hyvin esille sen, että kaikkea ei todellisuudessa kannata keskittää liikaa isoihin yksiköihin. Marttilan tapaiset pienemmät kouluyksiköt ovat hyvin toimivia ja myös pandemiatilanteissa hyviä ratkaisuja isoihin kouluihin verrattuna.  

Marttilan koulun vanhempainyhdistys 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että marjaana laaja voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )