Muovin keräyksen järjestäminen Hailuodossa jätteiden keräyspisteen yhteyteen

Me allekirjoittaneet pyydämme, että Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy järjestää energiajakeeksi kelpaavien muovien keräyksen Hailuodossa jätteiden keräyspisteen yhteyteen.

Muovin keräyspisteiden puuttuessa Hailuodon vakituiset asukkaat, vapaa-ajan asukkaat ja saaressamme vierailevat joutuvat nyt laittamaan muovijätteet sekajätteen joukkoon. Sekajätteen mukana muovijäte kuljetetaan Ouluun jätteenpolttolaitokseen poltettavaksi, jolloin siitä jää jäljelle suuria määriä polttokuonaa ja muovien sisältämät luonnonvarat sekä energia jäävät hyödyntämättä.

Vaikka Hailuodossa asuu vain noin tuhat ympärivuotista asukasta, muovijätettä kertyy paljon enemmän suhteessa asukaslukuun, esimerkiksi siksi, että Hailuoto on suosittu loma- ja vapaa-ajanviettopaikka sekä matkakohde kotimaisille ja ulkomaisille matkailijoille. Saaressa toimii myös ympäri vuoden pakkausmuovijätettä tuottavia yrityksiä ja monia maatiloja, joilta kertyy paljon kierrätyskelpoista maatalousmuovijätettä, esimerkiksi paalikäärintäkalvoja.

Saaremme on arvostettu erityisesti luontomatkailukohteena, joten muovinkeräyspisteen puuttuminen heikentää myös kuntamme mainetta luontoystävällisenä paikkakuntana. Keräyspisteen puuttuessa vaarana on myös muovin kulkeutuminen mereen.

Laita nimesi adressiin ja vaikuta! Kerro adressista myös ystävillesi.

Allekirjoitettu adressi luovutetaan Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle syyskuussa 2019.


Luontomatkailukohde201907052.jpg 


Hailuodon kunta, kunnansihteeri Maarit Alikoski    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Hailuodon kunta, kunnansihteeri Maarit Alikoski voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Onko oikein, että asevelvollisuus koskee vain miehiä?