TYTTÖJEN YMPÄRILEIKKAUS RIKOS IHMISYYTTÄ VASTAAN

Me adressin allekirjoittaneet vaadimme, että tyttöjen ja naisten sukuelinten silpominen julistetaan kaikkialla maailmassa rikokseksi ihmisyyttä vastaan.

Naisen sukupuolielinten silpominen on tapa, jossa osa tai kaikki osat naisen ulkoisista sukuelimistä leikataan pois. Silpomisesta käytetään toisinaan nimitystä naisen ympärileikkaus. Naisen sukuelinten silpominen on äärimmäisen julma ja raaka toimenpide, joka perustuu syvään tietämättömyyteen, kulttuurisiin uskomuksiin ja naisen seksuaalisuuden kontrolliin patriarkaalisissa yhteisöissä etenkin Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa mutta myös muualla maailmassa.

Nuoren tytön sukuelinten silpominen on väkivaltainen initiaatioriitti, joka tehdään uhrin tahdon vastaisesti yleensä aina ilman puudutusta alkeellisissa oloissa alkeellisin välinein. Silpomisen uhrilta riistetään loppuelämäksi ihmisarvoiseen elämään kuuluva oikeus seksuaaliseen nautintoon ja rakkauteen. Lisäksi aiheutetaan peruuttamattomasti elinikäisiä sukupuoli- ja synnytinelinten vammoja, jotka vakavasti haittaavat sukupuoliyhdyntää, intiimihygieniasta huolehtimista, kuukautisia ja synnytyksiä. Silpomisen seuraukset aiheuttavat uhrille suuria kärsimyksiä sekä fyysisesti että psyykkisesti koko loppuelämän.

Naisten sukupuolielinten silpominen on laajaa ja koskettaa kymmeniä ja taas kymmeniä miljoonia naisia maailmassa yhä uudelleen. Länsimaissa lainsäädäntö ympärileikkauksia kohtaan vaihtelee maittain. Esimerkiksi Suomessa erillistä lakia naisten ympärileikkauksista ei ole, vaikka toimenpide on laissa kielletty.

Kansainvälisen ja kansallisen lainsäädännön heikkous on sen kirjavuus ja epämääräisyys, mikä ei riittävän tehokkaasti suojele jokaista nuorta tyttöä ja naista joutumasta brutaalin väkivaltaisen silpomisen uhriksi.

Edellä esitetyin perusteluin vaadimme, että YK ja sen jäsenmaat sitoutuvat siihen, että ne lainsäädännössään määrittelevät tyttöjen ja naisten ympärileikkaukset kaikissa muodoissaan rikokseksi ihmisyyttä vastaan. Vaadimme, että tämä kirjataan kansainvälisenä sopimuksena ja ratifioidaan yhdenmukaisena erillisenä lakina sekä kansainvälisellä että kansallisella tasolla kaikkialla maailmassa.


Naisrauhan puolesta    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Naisrauhan puolesta voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko lapsilisää korottaa?