Nikotiinipussien nettimyynti sallittava myös jatkossa

nikotiinipussit-netista.png

Nikotiinipussien nettimyynti on sallittava myös jatkossa!

Valtiolle on tehty esitys, että nikotiinipussien etämyynti tulisi kieltää. Tässä suora lainaus perusteluista: 

"Hallituksen esityksen tavoitteena on ehkäistä harmaata tuontia ja laitonta kauppaa sekä torjua järjestäytynyttä rikollisuutta. Tavoitteena on ehkäistä nikotiinipussien käyttöä nuorison keskuudessa. Ehdotetun lain on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian"

Tämä on näkemyksemme mukaan vailla logiikkaa kun vertailemme lähinaapurimaitamme kuten Ruotsia tai Tanskaa saatika muita Euroopan maita.

Suomi on yksi harvoja maita jossa on aidosti merkittävää nikotiinituotteisiin liittyvää harmaata taloutta ja järjestäytynyttä rikollisuutta. Tämä johtuu täysin nykyisista kielloista sekä säätelyistä. On täysin epäloogista odottaa, että harmaa talous kitketään mikäli kuluttajilta poistetaan lailliset, helpot ja nykyaikaiset ostokanavat.

Nikotiinipussien käytön lisääntyminen EI ole Suomelle ongelma, päinvastoin. Tuotteet ovat vähähaittaisempia kuin vastaavat laittomasti hankitut tupakkaa sisältävät nuuskatuotteet. Huomionarvoista on myös se, kuinka valtava osa tupakoitsijoista on jo siirtynyt tai aikoo siirtyä savuttomien tuotteiden piiriin niiden helppouden ansiosta.

Ymmärrämme, että nikotiinipussien etämyyntiin liittyy ongelmia etenkin ulkomaisten toimijoiden vuoksi. Mutta elämme vuotta 2023 ja kaikki ongelmat ovat ratkaistavissa. Esimerkiksi täysin suomalainen nikotiinipussien myyjä www.puffandpouch.com/fi valmistautuu tekemään vastuullisena toimijana suuria muutoksia verkkosivuilleen jotta voimme olla jatkossakin alan suunnan näyttäjä.

Tällä hetkellä nettimyynnissä vallitsee villi länsi, koska myynti on vapaata kelle tahansa (myös ulkomaisille toimijoille) ja tuotteiden ostoja ei valvota tarpeeksi.

Ehdotuksemme onkin se, että nettimyynti sallitaan jatkossakin Suomessa, säädellysti. Teknisesti sivustolle on helppo asettaa vahva tunnistautuminen, rekisteröitymispakko, tuotekuvat voidaan piilottaa. Sallitaan etämyynti vain suomalaisille yrityksille jolloin säännöt ovat kaikille samat ja toimintaa voidaan aidosti valvoa. Näin voimme kitkeä väärinkäytökset.


Puff & Pouch aikoo omalta osaltaan näyttää esimerkkiä muille ja tekee radikaaleja muutoksia omalle sivulleen (mm. vahva tunnistautumispakko, ostot vain rekisteröityneille). Tätä esimerkkiä toivomme, että viranomaiset tulevat vaatimaan jatkossa kaikilta (myös ulkomaisilta toimijoilta).


Saku Koponen / Puff & Pouch    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn sen, että Saku Koponen / Puff & Pouch näkee kaikki tällä lomakkeella antamani tiedot.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.


Annan suostumukseni siihen, että tällä lomakkeella antamiani tietoja käsitellään seuraavissa tarkoituksissa:
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…