Nokian Viholan kaavamuutos kerrostalokyläksi estettävä

Allekirjoittamalla tämän adressin voimme yhdessä ilmaista mielipiteemme kaavamuutoksen tarpeettomuudesta ja yrittää saada päättäjät harkitsemaan myös muita vaihtoehtoja.

Nokian kaupunki aikoo tehdä kaavamuutoksen Nokian Viholaan nykyisen frisbeegolfkentän paikalle. Kaavamuutoksen jälkeen siihen rakennettaisiin kokonainen kerrostalokylä eli peräti 11 kerrostaloa. Lisäksi kylpylän toiselle puolelle on kaavailtu kahta kerrostaloa sekä pientaloja (pari- ja rivitalot). Suunnitelmat löytyvät alla olevista linkeistä. Alueen rakentaminen kestäisi kaikkiaan noin kymmenisen vuotta.

Tämänhetkisen kaavan mukaan alueelle olisi rakentumassa ”kylpylää tukevia toimintoja” jossain vaiheessa, aikataulu on sillä tuntematon.

 

Tässä muutamia asioita tukemaan vireillä olevan kaavamuutoksen unohtamista:

- Viholan koulun kapasiteetti – koulu on nyt jo kovin täynnä. Minne nykyisen Viholan koulun alueen tulevat koululaiset ohjattaisiin?

- Liikenteen määrä tulisi kasvamaan reippaasti tämänhetkisestä. Paitsi Paratiisikadun liikennemäärä tulee voimistumaan merkittävästi, myös VT12:n tilanne huolestuttaa. Ko. liittymä on jo nyt aamuisin ruuhkainen ja liittymässä VT12:lle joutuu odottamaan pitkiäkin aikoja. Lisäksi tämä ruuhkauttaa Viholankatua molempiin suuntiin.

- Kaupungin ei tule myydä tonttia vain sillä verukkeella, että rakentajan kontolle jäisi maan puhdistus. Tontin omistus tulisi säilyttää kaupungilla, jotta siitä saataisiin myös jatkossa tuloja. Se, että siitä nyt saataisiin muutamia miljoonia tähän hätään, on syytä muistaa myös tulevaisuus ja toiveikkuus Nokian olemassaolosta vielä vuosikymmenten päästä.

-Sataman aluetta on syytä kehittää, jotta Nokialle pääsisi jatkossakin veneellä, mikä toisi kylpylälle lisää tavoitettavuutta. Toisivatko todella lähialueen asukkaat lisää asiakkaita kylpylään? Omakohtaisten haastattelujen perusteella tuskin merkittävästi.

- Nykyisellään alue toimii kesät ja talvet lähipuistona ja virkistysalueena, frisbeegolfin pelikenttänä sekä lumen aikaan hiihtopaikkana. Siellä käy koko Nokian alueelta useista kouluista luokkia liikuntatunneilla. Frisbeegolfkenttä on helppo ja erityisen suotuisa aloittelijoille. Toisaalta peliin löytyy haastetta väyliä pidentämällä hiljaisempaan aikaan. Voisiko tätä frisbeegolfkenttää ja sen toimintoja kehittää?

- Nokian kaupungin selostuksessa on mainittu, että ”Lähialueella on kuitenkin oikeita puistoja virkistäytymiseen Kotikontu-Kravinpuisto-Antilanpuisto 3 ha ja Ystävyyden puisto 5,5 ha. Turuntien ja Viholankadun välissä on toistaiseksi kaavoittamaton 1,5 ha suuruinen metsäalue jota koiran kuljettajat käyttävät hyödykseen.” Koiranjätösten keskellä autojen pauhussa ei liene hauskaa lasten kanssa kulkea. Em. tarkoitukseen soveltunee kuitenkin hyvin.

 

Kaupunki ilmoitti Nokian Uutisissa tämän alueen käyttötarkoituksen muutoksesta. Nämä asemakaava-aineistot ovat nähtävillä kaupungin nettisivuilla (linkit alla) sekä virastotalon ilmoitustaululla 24.6.-3.7. ja 27.7.-17.8.2020. Mielipiteet on jätettävä kaupunkikehityspalveluiden kirjaamoon kirjallisesti em. aikana.

 

Nokian kaupungin sivuilla nähtävillä olevat kaavamuutokset: https://www.nokiankaupunki.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus-ja-maankaytto/vireilla-olevat-kaavat/

Asemakaavamuutoksen selostus sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma:
https://www.nokiankaupunki.fi/wp-content/uploads/2020/06/selostus_ja_oas_nokian_satama-_ja_kylpylaalue.pdf

Versio A:
https://www.nokiankaupunki.fi/wp-content/uploads/2020/06/kaavaluonnos_A_nokian_satama-_ja_kylpylaalue.pdf

Versio B:
https://www.nokiankaupunki.fi/wp-content/uploads/2020/06/kaavaluonnos_B_nokian_satama-_ja_kylpylaalue.pdf

 

Allekirjoittamalla tämän adressin vahvistan samalla, että en ole allekirjoittanut toista samansisältöistä adressia paperisena.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn sen, että Reeta Heikkinen näkee kaikki tällä lomakkeella antamani tiedot.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä puhelinnumeroasi julkisesti verkossa.


Annan suostumukseni siihen, että tällä lomakkeella antamiani tietoja käsitellään seuraavissa tarkoituksissa:
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…