Nuijamiestä tai Kino-aulaa ei saa purkaa osa 2

Nuijamies ja Kino-aula aiotaan taas pistää purku-uhan alle!
Tällä kertaa asialla on rakennusten omistaja Etelä-Karjalan Osuuspankki, sekä Rakennusliike Jatke.

"Etelä-Saimaan 19.1.2017 artikkelin mukaan Jatke on jo jättänyt kaupungille kaavamuutoshakemuksen, jossa korttelin keskelle on ehdotettu jopa 11-kerroksista asuintornia. Toisessa vaihtoehdossa elokuvateatteri Nuijamies säilyy ja toisessa ei. Kino-aulaa ei näy kummassakaan vaihtoehdossa. 

Rakentaja haluaa tonteille mahdollisimman paljon rakennusoikeutta. Tonttien myyjälle eli osuuspankille sitä edullisempaa, mitä enemmän rakennettavia neliöitä kaavaan tulee, osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns totesi viime syksynä. 

Elokuvateatteri Nuijamiehen Sr 1 -suojelumerkintä lieventyi osayleiskaavaa hyväksyttäessä."
(Olen ottanut jutusta vain osia, sen voi lukea kokonaisuudessaan 17.1.2017 Etelä-Saimaasta)

Aiheesta kerättiin adressi viimeksi vuonna 2007, jolloin asia laitettiin jäihin ainakin osaksi asukkaiden vastustuksen vuoksi. Tiedossa oli jo tällöin, että asia tulee uudelleen pöydälle ja se hetki on nyt 10-vuotta myöhemmin. 

Nuijamies ja Kino-aula ovat maamerkkejämme ja oleellinen osa kaupunkikuvaamme! Leffateatterit ovat Suomen mittakaavassa vanhimmasta ja hienoimmasta päästä ja niiden purkaminen olisi käsittämättömän hirveää. Ne pitäisi suojella!

Ymmärtääkseni myös Elokuva Luotola Oy haluaa jatkaa melkein 100-vuotista filmienpyörittämistään.

Aluetta pitää voida kehittää, mutta se tulee tehdä niin, että leffateattereihin ei kajota. Niitä tulisi vaalia!

Laita siis nimesi alle, jos Leffateatterit on sinulle tärkeitä ja tämä jatkuva arvokkaiden historiallisten rakennusten purkaminen Lappeenrannassa alkaa riittämään.

Selvitän milloin asiasta aiotaan päättää ja luovutetaan adressi ennen sitä kaupungille. 

Leffateattereiden historiasta voit lukea mm. tästä linkistä:
http://www.hitohyva.fi/kino-aula-ja-nuijamies-ovat-kauniita-leffateattereita-taynna-historiaa-ja-toinen-niista-on-pave-maijasen-ensimmainen-soolokeikkapaikka/

 

Tässä muita linkkejä: 
http://yle.fi/uutiset/3-9299907

http://www.esaimaa.fi/Online/2016/11/16/Nuijamiehen%20suojelumerkintä%20kuohuttaa,%20korttelin%20keskelle%20toiveissa%20tornitalo/2016121493301/4

Linkki vanhaan adressiin vuodelta 2007: https://www.adressit.com/keskustelu/3479