Nurmijärven kyläkoulut säilytettävä tulevaisuuden palveluverkossa

Nurmijärven kuntastrategiassa todetaan, että kylien elinvoimaisuus on säilytettävä ja lasten ja nuorten palvelut on tuotettava heidän omissa kasvuympäristöissään. Lisäksi Nurmijärven valtuusto on hyväksynyt palveluverkkokriteerit, joista yhtenä kriteerinä on alakoulujen säilyttäminen lähipalveluna.  

Silti, kerta toisensa jälkeen, kun Nurmijärvellä työstetään palveluverkkoa, keihäänkärkenä ja lakkautusuhan alla ovat ainutlaatuiset kyläkoulumme, joissa viihdytään ja voidaan hyvin. Alakoululaisten tärkein tehtävä on kasvaa itsensä tunteviksi, hyvinvoiviksi, oppimaan oppineiksi ja omaan yhteisöönsä kuuluviksi pieniksi ihmisiksi. Kyläkoulut ja lähikoulut tukevat vahvasti tätä kasvua.  

Lakkautuskiireessä jää helposti pohtimatta, millainen merkitys kyläkoululla on lapsille, perheille ja kyläyhteisölle? Kyläkoulut ovat lähikouluja. Ne ovat kylän sydän ja liima, kylän elinvoimaisuuden takaaja. Kasvuympäristö kylässä on koulu, joka kokoaa kylän väen. Ei vain koulunkäyntiin -vaan myös vapaa-ajan toimintaan iltaisin koulupäivien päätteeksi. Koulu on kylän urheilusali, yhdistysten kokoontumispaikka, monessa kylässä kylätapahtumien keskipiste. Koulun merkitys on valtaisa jokaisessa kuntamme kylässä.  

Miten kauempana oleva koulu on lapsen etu, kun koulupäivät pitenevät kuljetusten myötä ja lapselta viedään mahdollisuus liikkua kouluun kävellen tai pyörällä? Oppilaiden erittäin kalliit kuljetuskustannukset moninkertaistuvat suurten koululaisjoukkojen lähtiessä liikkeelle. Hiilijalanjälki kasvaa.  

Sulkemisella syntyvät säästöt hupenevat kuljetuksiin, kiinteistöjen tyhjillään seisottamisiin, suurten koulujen laajennuksiin ja sisäilmaremonttikierteisiin. Nurmijärven kunnan lanseeraama ”Ylpeästi lande” lyö itseään nilkoille, mikäli kyläkouluja lähdetään ajamaan alas.  

Vetoamme kuntamme päättäjiin: Huolehdittehan että tulevaisuuden palveluverkkopäätökset ovat kuntastrategian ja lapsen sekä nuoren edun mukaisia! Jokainen pieni koululainen Nurmijärvellä on ansainnut lähikoulun.


Sanna Ikävalko, Metsäkylän Koti-Koulu ry    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Sanna Ikävalko, Metsäkylän Koti-Koulu ry voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )