Omaishoidon tuki subjektiiviseksi oikeudeksi

Suomessa nykyisin voimassa oleva omaishoitoa koskeva lainsäädäntö asettaa omaistaan hoitavat eriarvoiseen asemaan kunnasta riippuen, koska omaishoidon tuki on harkinnanvarainen etu, ja sen myöntämisperusteissa sekä palkkioluokissa on suuriakin kuntakohtaisia eroja.

Vaikka omaishoito säästää kuntien menoja ympärivuorokautiseen muualla tapahtuvaan hoitoon verrattuna, omaishoidon tuki on yleensä ensimmäisenä leikkauslistalla kuntien hakiessa säästöjä.

Myöskään omaishoitajien vapaat eivät kaikkialla toteudu normaalioloissakaan koronatilanteesta puhumattakaan.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että omaishoidon tuesta säädetään lailla subjektiivinen oikeus eli kunnat eivät enää saisi mielipuolisesti päättää oh-tuen leikkauksista ja omaishoitajan vapaiden karsimisesta.

Omaishoito kerryttää työeläkettä. Tokikin eläke on pieni koska rahallinen tukikaan ei ole suuri. 1.1.2021 lähtien 413,45 € per kuukausi. Kun puhumme 24/7 työstä, niin tuntipalkkio on 0,57 € per tunti.

Omaishoidontuen palkkio on, pienuudestaan huolimatta, se joka saattaa vaikuttaa muihin etuuksiin heikentävästi ja tätä myöten romahduttaa Omaishoitajan ja -hoidettavan talouden.

Monellakaan Omaishoitajalla ole mahdollisuutta hakea kokoaikatyötä.

Tämä adressi tullaan luovuttamaan pääministeri Sanna Marinille ja hallitukselleen, jotta omaishoidon arvostus saataisiin vihdoin sille tasolle, minne se yhteiskunnan varojen säästäjänä kuuluisi.

 

Tamperelaisessa julkaistu mielipidekirjoitus "Mikä on läheistään hoitavan arvo?"

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Petri Virolainen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…