Opettajat, menkää lakkoon!

Opettajien ammattijärjestö OAJ on vastustanut lähiopetukseen palaamista ennen muuta terveyssyihin vedoten. Lähiopetukseen palaamista ei ole pidetty myöskään pedagogisesti hyvänä ratkaisuna, vaan opetuksen on katsottu onnistuvan toistaiseksi paremmin etäopetuksena. 

Kunnallisen opetusalan virkaehtosopimuksen voimassaolo on päättynyt 31.3.2020, josta syystä on voimassa sopimukseton tila. Vallitsevassa tilanteessa virkasuhteisten opettajien, joita opettajista on enemmistö, ja joiden lakko-oikeus sopimuksen voimassaoloaikana on rajoitettua, on mahdollista mennä lakkoon.

Kannustan heitä tekemään niin. 

Miksi?

1. Lähiopetukseen palaamiseen liittyy ilmeisiä terveysriskejä.

1.1. Naapurimaassamme Ruotsissa, jossa koulut ovat pysyneet auki, on asukaslukuun suhteutettu koronakuolleisuus kuusinkertainen.
1.2. Jos lähiopetukseen ei liity terveysriskejä, miksi hallitus on pakottanut toteuttamaan opetuksen etänä nyt?

2. Lähiopetukseen palaamisesta saatavat hyödyt eivät ole ilmeiset tai ilmeisesti riskin arvoiset.

2.1. Lähiopetukseen palaaminen ei välttämättä paranna oppimista, koska sekä oppilaat että opettajat ovat jo varautuneet etäopetukseen ja joutuvat nyt tekemään suunnitelmiinsa ison muutoksen.
2.2. Myös oppilaiden sosiaalisia ongelmia on mahdollista seurata etäopetuksen keinoin, eikä äkkinäinen lähiopetukseen palaaminen ilmeisesti paranna sosiaalisia ongelmia. Aika ja energia on vaarassa oppilailla ja opettajilla haaskautua muutokseen sopeutumiseen.
2.3. Kesälomaan on lähiopetukseen siirtymisestä 14.5.2020 vain yksitoista koulupäivää. Onko jo tehtyjä järjestelyjä opetuksenkaan kannalta mielekästä sekoittaa näiden muutaman päivän tähden? 

OAJ, antakaa mennä vaan, menkää lakkoon!

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoituksellani hyväksyn, että Jaakko Ojala välittää nimeni päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko maahanmuuttajien vastaanottamista ja tukemista verovaroin tiukentaa?