Adressi opiskelijoiden kesä toimeentuloon

Vaadimme, että opiskelijoille, jotka eivät ole kesätöitä saaneet täytyy suunnitella oikeudenmukainen toimeentulo kesänajaksi. Opiskelijoiden sinnikäs yrittäminen kouluttautua ja löytää työtä on palkittava jollakin tapaa.

Ehdotamme esimerkiksi, että koulu hakee yhteistyössä kunnan työvoimatoimiston ja yritysten kanssa "työttömälle" opiskelijalle, mieluiten opiskelijan alaa vastaavan kesätyöpaikan. Jokaisella opiskelijalla, joka ei ole kesätöitä löytänyt ja menee kesänajaksi töihin koulun osoittamaan paikkaan, olisi opiskelijalla myös oikeus nostaa kesän ajalta opintotukea ja opintotuen asumislisää. Työpaikka (Valtio, kunta tai yksityinen sektori) jonne opiskelija sijoitetaan voisi, tietysti maksaa opiskelijalle vähintäänkin pienen korvauksen tehdystä työstä, ehdotamme 300€/kk (opintolainan osuus, jota ei sitten kesällä välttämättä tarvitse nostaa). "Palkattomana" Opiskelijan kohtuullinen työmäärä viikossa olisi n.30h.

Hyöty olisi suuri: Opiskelija saisi todella tärkeää työkokemusta ja varmasti myös motivaatiota taas syksyllä jatkuviin opintoihin. Kesä työpaikan työnantaja saisi kesäapulaisen ja melkein "puoli ilmaiseksi". Ennen kaikkea säästyttäisiin "turhalta" työltä ja paperisodalta kuntien sosiaalitoimen kanssa. Vaadimme oikeutta opiskelijoille, jotka yrittävät eivätkä vain "makaa kotona".