Historiallisesti merkittävä Ouritin puuvenetelakka säilytettävä

Örnholmarna, tai suomeksi Kotkasaaret, ovat ryhmä pienehköjä saaria Hietaniemen edustalla. Saarten ruotsinkielinen nimi on vaihdellut kartanpiirtäjästä riippuen, ne ovat olleet Örnholmarna, Örnarna ja lopulta joskus 1930-luvulla Örarna. Suomeksi alkuperäinen nimi on Kotkasaaret, siis suora käännös ruotsinkielisestä. 1940-luvun karttoihin ilmaantui suomenkieliseksi nimeksi Ourit ja Ouritsaaret. Riippuen kartan painovuodesta saaret löytyvät näillä kaikilla nimillä.

Ouritissa on ollut jatkuvaa puuvenetelakka toimintaa vuodesta1908 (ensin W. Janssonin venetelakka ”Örnholmens båtvarf”. Jansson lopetti telakan pitämisen 1912, ja hänen seuraajakseen saarelle muutti Arthur Magnus Pettersson Skifferholmilta. Petterssonin telakka sai nimekseen Örnholmens Nya Båtvarv). Kotkasaarten lounaispuolella on pieni luoto, Örnholmens grund tai Sanduddens grund. Tällä saarella aloitti Otto Evert Lindgren telakan ja veneveistämön 1920-luvun alussa. Otto Evert Lidgrenin kuoleman jälkeen 1937 hänen poikansa Raine Lidgren jatkoi telakan pitämistä samassa paikassa ja laajensi myöhemmin toiminnan myös Kotkasaarten puolelle (Magnus Petterson oli myös kuollut vuonna 1937).

Tällä hetkellä Ouritin puuvenetelakan halleissa talvisäilytetään ja huolletaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaita puisia veneitä perinteitä ja käsityötaitoa kunnioittaen. Veistämön puolella suorastaan pelastetaan niitä. Helsingin kaupungin liikuntalautakunta on antanut yli sata vuotta toimineelle yritykselle häädön 5.4.2016 ja aikaa tyhjentää telakka kahdessa kuukaudessa. Alueella halutaan edelleen jatkaa telakkatoimintaa ja yrittämistä. Tarvittavat paperit on toimitettu ajoissa liikuntalautakuntaan. Myös Museovirasto ja Helsingin kaupungin museo ovat ilmaisseet kantansa ja huolensa asiasta.

Paikalle halutaan rakentaa kaupungin oma läntinen venesatamayksikkö. Tällä hetkellä yksikkö on Sompasaaressa ja muuttaa sieltä Rajasaareen marraskuussa 2016. Vaihtoehtoina yksikölle oli myös Vuosaarenlahden venesatama-alue, Mustikkamaa, Verkkosaari ja Kruunuvuorenranta. Näiden vaihtoehtojen sijasta päätettiin kuitenkin jyrätä toiminnassa oleva yritys. Tarvittavaa 8 miljoonan rahoitusta yksikölle ei ole. Venesatamayksikön sijoitusta Ourit-saarille perusteltiin sijainniltaan hyvänä 24 veneelle, jotka huoltavat mm. keväällä kaupungin venepaikkoja. Kuitenkin lahti on jäässä talvisin, mikä tarkoittaa että keväisin veneillä ei pääse liikkumaan.

Rakennusvaihe tulee kestämään ainakin pari vuotta. Tämä tarkoittaa maanajoa ja asfaltointia Ouritiin. Järeää kalustoa tulee liikkumaan Hietaniemen hautausmaan ja uimarannan alueella ruuhkaksi asti ja alueen vesi on mutaista koko tämän ajan kaivausten takia.

Suureksi ongelmaksi tulee myöhemmin muodostumaan 24 työveneen isot potkurit, jotka pöllyttävät pohjasedimentin ylös ja virtausten mukana kiertoon eli suoraan naapurissa sijaitseville Uimareille, Melaveikoille ja Hietaniemen uimarannalle. 

"Pohja-aines" on vieläkin suurempi ongelma. Se on noin yhden metrin vahvuudelta kaikkea sitä mikä meni ennen pytystä läpi, sillä 50-luvulla viemärit laskivat suoraan mereen Ouritin molemmin puolin (virtakartat on olemassa). Jos sitä menee pöyhimään, kuten kaupungilla on suunnitelmissa, muodostuu terveysongelma koko Hietalahdenalueen vesistöihin.

https://www.facebook.com/Taistelu-Ouritin-puuvenetelakasta-487043381502689

http://www.sailsandsea.fi/helsingin-veneveistamoita-ja-tel/kotkasaarten-veneveistamot-ornho/

http://www.hel.fi/www/helsinki/fi (Etusivu>>Kaupunki ja hallinto>>osallistu ja vaikuta>> anna palautetta ja kysy)

 

kiitos tuestasi!