Ilta- ja viikonloppupäivystys säilytettävä Heinolassa

Ilta- ja viikonloppupäivystys säilytettävä Heinolassa
Heinolassa on säilytettävä ilta- ja viikonloppupäivystys. Heinolaan tulisi myös lisätä uusi lääkärin virka.

On ollut puhetta että Heinolan iltapäivystys klo 16.00 eteenpäin siirrettäisiin Lahteen. Näin iltapäivystys lääkäri sijoitettaisiin tehostamaan päiväpäivystystä.
Onkin totta että päivällä tapahtuva päivystys ei ole toiminut riittävän hyvin. Mutta toisaalta iltapäivystyksen siirto Lahteen ei ole perusteltua kaupungissa jossa ympäristökuntineen on yli 20 000 asukasta. Heinolassa on paljon vanhuksia ja toisaalta myös lapsiperheet ovat lisääntymään päin eli tarve iltapäivystykselle ei ole vähentymässä vaan päinvastoin. Ilta- ja viikonloppupäivystyksen siirto Lahteen toisi turvattomuuden tunteen asukkaille.

Lääkäreiden hoitokiintiötä tulee keventää, tarvitaan uusi lääkärin virka.

Kuten myös hyvin tiedämme ovat Heinolan omat terveyskeskuslääkärit valtavan työtaakan alla. Jatkuva kiire ei sovi hyvään hoitosuhteeseen ja jotta lääkärit voisivat tehdä työnsä hyvin tarvitaan tekijöitä lisää. Näin ollen jos työt jakaantuisivat useamman lääkärin kesken olisi se myös houkutteleva vaihtoehto Heinolaan aikovalle lääkärille. Jos saisimme uuden viran myötä lääkärin, voitaisiin kalliiden keikkalääkäreiden käyttö vähentää radikaalisti ja jopa lopettaa kokonaan.


Heinolan Mammat – nettiyhteisö
HEAVY (Heinolan ekoahdistuneiden vanhempien yhdistys)
Lastenpuoti Miniliini

Adressin on allekirjoittanut ………… henkilöä.

Kiitos allekirjoittaneille! Keräys on tältä erää loppunut ja adressi toimitettu eteenpäin.