PAKILANTIEN JALANKULKIJOIDEN LIIKKUMINEN TURVALLISEKSI

PAKILANTIEN JALANKULKIJOIDEN LIIKKUMINEN TURVALLISEKSI

9.1.2012 aamuruuhkan aikaan 9-vuotias poikamme joutui auton ruhjomaksi PAKILANTIEN suojatiellä Kyläkunnantien kohdalla. Poikamme oli matkalla aloittamaan kevätlukukautta joululoman jälkeen Pakilan ala-asteella, kun Maunulan suunnasta tullut auto jätti pysähtymättä suojatien eteen ja kolaroi poikamme sairaalahoitoon. Viereiselle kaistalle oli pysähtynyt isä auton kanssa odottamaan poikansa suojatien ylitystä, kun toista kaistaa tullut auto jätti törkeästi pysähtymättä törmäten poikaamme. Jos poikamme olisi ehtinyt askeleen pidemmälle, niin risteysalueella palaisivat tällä hetkellä muistokynttilät.   

Tämän tapahtuman ovat huomioineet mm. seuraavat mediat: MTV3 nettiuutiset, Ylen Aikainen, Ilta Sanomat, Iltalehti ja Helsingin Uutiset.

Kuinka monta lasta pitää jäädä auton alle ennen kuin liikenteen vaarallisuuteen puututaan? Pakilantien suojatiellä Kyläkunnantien risteyksessä ei ole edes kaikkia suojatieliikennemerkkejä, liikennevaloista puhumattakaan.

Helsingin Länsi-Pakilassa Pakilantien risteysalueet Lepolantien ja Kyläkunnantien kohdalla ovat tienylityspaikkoina hengenvaaralliset. Pakilantiellä on kaksi kaistaa molempiin suuntiin ja tienylitystä varten suojatiet ilman liikennevaloja tai hidasteita riittävistä suojatiemerkinnöistä puhumattakaan! Tiellä on liikennevalot Osuuskunnantien ja Kehä I:n kohdalla. Liikennevalojen välillä autoilijat kiihdyttävät eivätkä kiireinensä ehdi kovinkaan herkästi pysähtyä liikennevalottomien suojateiden eteen Lepolantien ja Kyläkunnantien kohdilla.

Pakilantie on vilkkaasti liikennöity erityisesti työmatkaliikenteen aikoihin aamuisin ja iltapäivisin samaan aikaan, kun lapsemme ovat koulumatkalla Pakilan ala- ja yläasteelle suorittamaan oppivelvollisuuttaan. Liikennemäärät Pakilantiellä ovat olleet jo useamman vuoden ajan jatkuvassa kasvussa ja erityisesti muutama vuosi sitten tullut S-Market lisäsi huimasti liikennemääriä Pakilantiellä ja Kyläkunnantiellä. Olemme nähneet ja kokeneet monta läheltä piti tilannetta, kun suojatien eteen pysähtynyt auto odottaa jalankulkijan ylitystä ja samaan aikaan viereistä kaistaa pitkin autoilija porhaltaa törkeästi kiireellä pysähtymättä aiheuttaen vakavan vaaratilanteen.

Pakilantien ja Kyläkunnantien jalankulun vaarallisuudesta on tehty valituksia kaupungille, tuloksetta! Perusteluina ovat olleet kaupungin pitkät hidastejonot ja rahojen riittämättömyys. Paljoko maksaa ihmishenki?

ME ADRESSIN ALLEKIRJOITTANEET VAADIMME VIIPYMÄTTÄ LIIKENNEVALOT JA HIDASTEET PAKILANTIELLE KYLÄKUNNANTIEN JA LEPOLANTIEN RISTEYKSIIN.

Nyt on vielä mahdollisuus toimia!

 

Minna ja Ari Kivelä, 4- ja 9-vuotiaiden poikien vanhemmat

Pakila-Seura ry