Pakkoruotsi Suomesta pois!

Miksi ruotsi on edelleenkin pakollinen kieli Suomessa? Eihän ruostalaisetkaan joudu opiskelemaan toisena kielenään suomea. Jos vedotaan siihen, että Suomessa asuvien ruotsalaisten pitää saada palvelua omalla kielellään, niin miksi sitten Ruotsissa ei suomalaisten pitäisi saada samaa? Kuinka moni Suomessa asuva ruotsalainen ei muka osaa puhua suomea?? Suomen valtio on kaksikielinen maa, mutta kuinka moni pitää itseään kaksikielisenä? Todella harva ruotsinkieltä opiskellut suomenkansalainen on tarvinnut ruotsinkieltä elämänsä aikana. Ruotsia tarvitsee tällä hetkellä Suomessa vain rannikkoalueilla, eniten Helsingin seudulla. Eli pitäisikö sanoa, että ruotsinkielen opettaminen on rahan tuhlausta?

Jos kerran olemme itsenäinen maa, niin miksi meidän pitäisi opetella toista kieltä toisena kielenämme? Jossain tilastossa oli, että 70% suomenkansalaisista vastustaa pakkoruotsia. Eihän syy saisi myös sekään olla, että Suomessa jotkut suurimmat ja varakkaimmat yritykset/tukijat ovat suomenruotsalaisia ja mahdollisesti uhkaisivat lakkauttaa tukia yms? Tai se, että olimme joskus vuonna nakki ja makkara Ruotsin vallan alla? Monelta nykynuorelta kysyttäessä, vastaus olisi samalla kannalla: Pakkoruotsi pois Suomesta. Ruotsinkieltä ei välttämättä tarvitse lopettaa, vaan riittä jos se olisi valinnainen esim. B-kieleksi.  Jos ruotsinkieli tulisi vallinnaiseksi niin veikkaisin, että nuoret jotka oikeasti haluisivat sitä opiskella olisivat motivoituneita. Mutta taas ne ihmiset, jotka eivät halua, voisivat korvata ruotsin kielen joillain muilla hyödyllisillä aineilla. Tarkoituksenani ei ole mollata ruotsinkieltä, vaan tehdä Suomesta TÄYSIN itsenäinen maa. Monet ovat puhuneet tästä, mutta kukaan ei ole asiaa vienyt pidemmälle. Jos saisimme tarpeeksi nimiä, ehkä jonain päivänä tämä toteutuisi!


Katja Voutilainen    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Katja Voutilainen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Kannatatko sukupuolikiintiöitä?