Patoniementien korjaamisen puolesta

Patoniementien 9471 huono kunto on kaikille tien käyttäjille tuttu asia vuosien ajalta ja huolestuttavampaan suuntaan mennään, kun tien liikennemäärät lisääntyvät koko ajan. Tien huonosta kunnosta kärsivät kaikki alueen asukkaat, mökkiläiset ja ammattiautoilijat. Riisitunturin suosion kasvu on lisännyt tietä käyttävien matkailijoiden määrää, koronapandemia on lisännyt etätyöskentelyä mökeillä ja myös tämä näkyy kasvaneessa liikennemäärässä. Patoniementie toimii monille alueen asukkaille ja vapaa-ajanasukkaille ulkoilureittinä. Liikkuminen tiellä jalkaisin tai pyörällä on kuitenkin miltei mahdotonta tien kapeuden vuoksi. Kapeuden lisäksi tie on mutkainen ja mäkinen. Kokemuksia vaarallisista kohtaamisista tiellä on päivittäin.

Tien kunto luo turvattomuutta koska se on kapea, tiellä on paljon liikennettä, mukaan lukien raskas liikenne ja olemme sitä mieltä, että tien talvikunnossapito ei täytä useinkaan sille määriteltyjä vaatimuksia ”Talvihoitoon kuuluu tiestön tilan hallinta niin, että liikenteen sujuvuus ja turvallisuus on koko ajan varmistettu, lumenpoisto, pinnan tasaus ja liukkauden torjunta” (https://julkaisut.vayla.fi/pdf8/mt_talvihoito_2015_web.pdf). Tie kuuluu talvikunnossapitoluokkaan III, lumen poiston toimenpideaika on 6 tuntia, usein tie on kuitenkin auraamatta pitkälle iltaan. Liukkailla keleillä tien hiekotus on puutteellista, tai sitä tapahtuu vain, kun raskas liikenne on jo vaikeuksissa.  

Patoniementie on rakennettu 1959. Viime vuosikymmeninä pieniä parannuksia on tehty paikkaamalla koloja ja muita päällysteen pintavaurioita, mutta tämä ylläpito ei enää riitä tien turvalliseen käyttöön. Lisäksi tie on auttamattomasti liian kapea.

Me kaikki allekirjoittaneet vaadimme mahdollisimman pikaista tien korjausta ja leventämistä sekä talvikunnossapitoluokituksen tarkastelua. Patoniementien varrella on yritystoimintaa, pysyvää ja kesäaikaista asutusta sekä vetovoimainen luontomatkailukohde.  Toimiva ja kunnossa oleva tie palveluiden pariin on elinehto sivukylillä asuville. Alueen elinvoimaisuus hiipuu entisestään, jos se ei ole tien kunnon vuoksi kohta enää saavutettavissa.

Nettiadressi on avoinna huhtikuun 2021 loppuun saakka. Tämän jälkeen adressi tullaan luovuttamaan Lapin Ely-keskukselle, Adressi lähetetään tiedoksi myös Posion kuntaan.

Suonnankyläläiset: Tiina Alasirniö, Satu Määttä ja Tuija Suonnansalo


Tiina Alasirniö, Satu Määttä ja Tuija Suonnansalo    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Tiina Alasirniö, Satu Määttä ja Tuija Suonnansalo voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )