Pelastetaan Suomen klapi kauppiaat ( Kohtuuton kustannusten nousu. )

august-puunkannin_(1).jpgVoimme joutua lopettamaan polttopuun valmistuksen, koska polttopuun tekemiseen liittyvät kustannukset ovat nousseet kohtuuttomasti. 

Suomi elää metsästä ja puusta tulevasta myyntitulosta. 

Kohta 1.  Syyt loppumisen uhalle. 

1. Rahtikustannukset ovat kohonneet polttoaineen hinnan siivittäminä.

2. Kohtuuton yleinen kustannustason nousu. Mm. Sähkö-, polttoaine-, kuljetus-, sekä raaka-aine (kuitupuu) kustannusten myötä.       

3. Liian suurta velkarahariskiä ei voi ottaa toiminnan kehittämiseen/uudistamiseen. (Yleinen kustannustason nousu). 

4. Puun raaka-aineen saannin ongelmat (kuitupuu).

 

Kohta 2.  Kalusto, jolla polttopuuta tehdään on uusittava tietyn aikajanan välein ja uusiminen vaatii investointeja.  

Polttopuu kauppiaat ovat nyt tienhaarassa, kohtuuttoman yleisen kustannustason nousun vuoksi. Uhkana onkin, että joudumme lopettamaan polttopuu toimintamme kohtuutoman kustannustason nousun vuoksi. Liian suurta velkaraha riskiä ei voi ottaa nykyisellä korko tasolla.  Pienenä polttopuu yrittäjä ei voi ottaa liian suurta velkaraha investointi riskiä. Näillä kustannustason liityvillä nousuilla ja nykyhetken korkotasolla, saattaa olla karmeat seuraukset klapi yrittäjille. Maksu vaikeudet tai pahimassa tapauksessa konkurssit tulevat lisääntymään ko. alalla. Työttömyys sekä mahdolliset, jopa ulosottoon liittyvät tapaukset lisääntyvät. Näin ollen, myöskin työttömyys lisääntyy.  

Polttopuun hinta ei voi enää kohtuutomasti nousta, sillä kotitalouksilla ei ole kohta varaa ostaa laadukasta polttopuuta, kohtuutoman hinnan nousun vuoksi. Lisäksi vielä haaste, joka liittyy polttopuun raaka aineen / kuljetusten hinnan nousuun sekä puu raaka-aineen saantoon. Nämä kaikki yhdessä luovat suuren haasteen/ongelman polttopuu yrittäjille Suomessa. t 

 

Kohta 3.  Faktat 

1 .Suomessa myytiin polttopuuta vuonna 2022 noin, 60 000  kiintokuutiometriä. 

2. Suomessa on useita polttopuun pienyrittäjiä, jotka saavat elantonsa polttopuun myynnistä sivutoimisena tai päätoimisena.

3. Polttopuu on luokiteltu uusiutuvaksi energiaksi. 

4. Suomessa on ollut hyvällä tasolla siirtyminen uusiutuvaan puhtaaseen energiaan. Kotitaloudet ovat panostaneet huomattavan paljon lämmitysjärjestelmiinsä, kuten esim. metsä energian tuomiin mhdollisuuksiin.  

 

Kohta 4.

Jos kustannukset eivät laske, niin emme pysty tekemään uudistamiseen liittyviä investointeja. Tällöin on vaarassa, että joudumme lopettamaan toimintamme 2-4 vuoden päästä.


Thomas van Esdonk    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Thomas van Esdonk voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…