Pelastakaa HIFK

Frank Mobergille, Kimmo Heinolle ja Tom Nybondakselle.

Teillä on pitkä kokemus ja näkemys HIFK:sta ja uskomme, että ette itsekään ole tyytyväisiä siihen, kuinka asiat nyt ovat. Emme mekään. Me allekirjoittaneet emme kertakaikkiaan voi hyväksyä sitä, että rakas seuramme saatetaan naurunalaiseksi ja ajetaan alas näin karulla tavalla. HIFK on meille tärkeä osa elämäämme ja identiteettiämme, niin varmasti teillekin. Se amatöörimäinen tapa, jolla seurassa toimitaan, on kuitenkin jotakin puistattavaa. Menestymättömyys ei ole suurin ongelma, sitä on jatkunut jo lähes 25 vuotta lukuunottamatta pientä valonpilkahdusta kymmenen vuotta sitten.

Suurin ongelma on se, että koko organisaatio on läpimätä. Sen operatiivisessa johdossa on kaikkea muuta kuin työlleen omistautunutta ja ammattitaitoista väkeä. Operatiivisen toiminnan keulakuvana toimii sinänsä asialleen omistautunut, mutta täysin ammattitaidoton TJ, joka ei ole SM-Liigan suurimmilla budjeteillakaan operoidessaan saavuttanut millään mittapuulla menestystä kertaakaan seitsemän vuoden aikana. OY:n hallitusta johtaa kaikesta toiminnasta melko vieraantunut virossa majaa pitävä pankinjohtaja, joka ei varmaankaan edes tiedä oman seuran sijoitusta sarjataulukossa.

Tällä kaudella lisäksi valmentajana on aikansa elänyt, hyökkäyspelin organisointiin täysin kykenemätön kaveri, jonka taidot eivät yksinkertaisesti SM-Liigaan riitä. Kakkosvalmentajallakaan ei ole mitään annettavaa, ja maalivahtivalmentaja on hänkin vain sympaattinen maskotti, suojatyöpaikkalainen, joka ei meriiteillään ansaitse työpaikkaansa. Kuntovalmentaja on ilmeisesti hoitanut hommansa vähän niin ja näin, ja senkin vähän kuntopohjan on päävalmentaja suuressa viisaudessaan pilannut täysin. Seurauksena moni pelaaja on loukkaantunut vakavasti ja koko joukkueen kunto on pohjamudissa. Pelaajatkaan eivät tällaisessa läpimädässä organisaatiossa ja huonossa valmennuksessa jaksa taistella omalla tasollaan, vaan ovat uupuneita ja itsetuntonsa kadottaneita.

Kaikki Tuohimaasta ja Penasta Sakkeen vakuuttavat kaiken olevan kunnossa vaikka kaikesta toiminnasta paistaa läpi amatöörimäisyys. Toimiston edustajat suhtautuvat meihin faneihin alentavasti ja kohtelevat meitä kuin roskaa, yrityksen tiedotus on kuin DDR-ajoilta, radiotoiminta on amatöörimäistä, vailla mitään päätä tai häntää eivätkä kotisivutkaan silmiä hivele. Kaikki muut seurat nauravat minkä ehtivät tälle kaikelle, emmekä millään voi uskoa teidän tyytyvän edes keskinkertaisuuteen, saati sitten tällaiseen surkeuteen. Nykyinen HIFK ei myöskään ole hyväksi SM-Liigalle kokonaisuudessaan, vaan koko SM-Liigan mielenkiintoa ja tasoa nostaisi merkittävästi hyvinvoiva, menestyvä ja perinteitään kunnioittava HIFK.

Mitä tälle kaikelle sitten pitäisi tehdä? Pyydämme teitä, arvon Moberg, Heino, Nybondas ja muut Ligaföreningen HIFK rf:n jäsenet, älkää antako rakkaan seuramme kuolla. Nostakaa seuramme jälleen SM-liigan huipulle, ylpeyden aiheeksi. Tuulettakaa koko organisaatio ja hankkikaa ammattitaitoiset ihmiset sitä hoitamaan. Konkreettisina parannuksina mainittakoon että TJ:n on lähdettävä, ja uuden TJ:n pariksi on hankittava huipputasoa oleva urheilutoimenjohtaja. Ei myöskään riitä että vain vaihdetaan ihmiset, tilalle on saatava ehdotonta huippuosaamista jokaiselle sektorille, HIFK:lle ei saa kelvata keskinkertaisuudet. Etenkin valmentajien, TJ:n ja UTJ:n on oltava terävintä kärkeä, ideaalitilanteessa näihin tehtäviin astuvat uudet osaajat olisivat jo nyt valmiiksi organisaatiossa miettimässä seuraavaa kautta. Suojatyöpaikkalaiset on myös saatava pois.

Jos ette itse tähän pysty, hyväksykää ulkoinen rahoitus, sillä sitä on kyllä yllin kyllin tarjolla. Laajentamalla omistuspohjaa voitte jakaa vastuun, se ei välttämättä tarkoita teidän joutuvan siirtymään syrjään. Mutta kuten erään balladin sanatkin käskevät, "If you love somebody, set them free". Ehkä teidän on aika päästää irti, jos todella rakastatte seuraa nimeltä HIFK yhtä paljon kuin me, fanit.

Korostamme, että tämä ei ole HIFK Fan Clubin kannanotto, kuten aikaisemmin syksyllä kerätty adressi väärin tulkittiin. Korostamme myös, ettei fanien paha olo johdu sarjasijoituksesta tai hetkellisestä notkahduksesta, vaan pidempiaikaisesta homeesta organisaation sisällä. Monilla mitta on vain yksinkertaisesti täyttynyt viimeistään tällä kaudella.

Kaikella kunnioituksella ja rakkaudella seuraamme kohtaan,
Lennart Sandström

Lennart Sandström    Ota yhteyttä adressin tekijään