Pelastetaan Pellava

Perinteikästä Steinerpäiväkoti Pellavaa uhkaa häätö. Pellava on toiminut jo yli 30 vuotta idyllisessä puutalossa Helsingin Käpylässä osoitteessa Pohjolankatu 3-5. Pellava on ollut talossa Helsingin kaupungin vuokralaisena ja Pellavalla on vuokrasopimusta jäljellä kaupungin kanssa vielä reilu kaksi vuotta.

Viime vuoden aikana ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi taloon tehtiin sisäilmatutkimus. Ympäristötarkastajan mukaan päiväkodissa on havaittu poikkeavaa mikrobivaurioon viittavaa hajua ja talo vaatii korjausta. Ympäristökeskus on jättänyt esityksen korjausmääräyksestä Pellavan omistavalle Helsingin kaupungin Tilakeskukselle. Asiaa käsiteltiin ympäristölautakunnan kokouksessa 14.2. 2017, jolloin asia jäi pöydälle. Pellavan kohtaloa käsitellään lautakunnassa seuraavan kerran 7.3.2017. Tilakeskus on ilmoittanut, ettei se ryhdy minkäänlaisiin korjauksiin Pellavan talossa, koska se ollaan laittamassa myyntiin. 

Olemme huolissamme Steinerpäiväkoti Pellavan jatkosta Käpylässä, jossa se on ollut luomassa myös käpyläläistä kyläkulttuuria. Pellava järjestää kolme kertaa vuodessa tempauksia, jonne käpyläläisiä kokoontuu nauttimaan kotitekoisesta ruuasta, käsitöistä ja kierrättämään. Lisäksi lapset ovat käyneet alueella pääsiäisen aikaan virpomassa vanhuksia.

Me allekirjoittaneet haluamme, että Steinerpäiväkoti Pellava säilyy Käpylässä.

 

289330_140288406059606_2803379_o1.jpg


Steinerpäiväkoti Pellavan vanhemmat    Ota yhteyttä adressin tekijään