Perusoikeuksia loukkaavat rajoitukset tulee purkaa heti!

Suomessa on rajoitettu useita toimialoja maaliskuusta 2020 lähtien. Alunperin rajoituksia perusteltiin maamme sairaalahoidon kapasiteetin turvaamiseksi. Tämän jälkeen rajoituksia on perusteltu vaarallisen tartuntataudin pitämisellä kurissa. Todettujen tapauksien määrä on kaikkialla EU:n alueella ollut voimakkaasta laskussa jo useita viikkoja. Maassamme ilmaantuvuus (14vrk/100t) on laskenut reilusta 200 alle 50 todetun tapauksen. EU:n alueella tapauksien lasku on jatkunut voimakkaan jopa maissa, joissa rajoituksia on purettu, kun ilmaantuvuus on ollut vielä reilusti päälle 400. Suomessa rajoituksia on asetettu EU-alueen pienimmillä ilmaantuvuusluvuilla. Rajoituksien poisto on ollut erittäin varovaista ja rajoitusten voimassaolo ei ole ollut millään tavalla oikeasuhtaista ilmaantuvuuteen nähden.

Valtioneuvoston on ryhdyttävä heti tämän tilanteen korjaamiseen. Kaikista rajoituksista on luovuttava niissä maakunnissa, joissa ilmaantuvuus on alle 20 tapausta. Kaikilla paikkakunnilla, jossa ilmaantuvuus on alle 100 tapauksen on taas asetettava kohtuulliset rajoitukset, jotka eivät kuitenkaan estä kokonaan kansalaisten oikeutta harjoittaa ammattiaan. Rajoitukset tulee olla korkeintaan asiakaspaikkojen määriä koskevia. Virukset eivät piittaa esimerkiksi kellon ajoista. 

Hallituksen on varmistettava jatkossa, että yhdenkään suomalaisen perusoikeuksia harjoittaa ammattiaan ei enää jatkossa rajoiteta ilman kunnon kompensaatiota Valtiolta ja korvaukset maksetaan välittömästi mahdollisten rajoitusten alettua. Epidemian hoidon kustannukset eivät voi levätä 200 000 tapahtuma-, mara-, urheilu- ja viihdealan ammattilaisen ja artistien harteilla. Näiden rajoituksien lisäksi useat monet alat kärsivät näiden alojen kohtuuttomasta rajoittamisesta. Tässä on ollut oikeudenmukaisuus ja yhteisvastuu koko epidemian aikana kaukana. 

Tietoa rajoitusten purkujen seurauksista löytyy nyt jo niin paljon EU:n alueelta ja Pohjois-Amerikasta, ettei voida enää vedota tietämättömyyteen. Olemme keränneet esimerkkejä rajoitusten puruista fb-ryhmään Kristatuurilleloppu. Ryhmä on täysin avoin, jonka tarkoituksena on puhtaasti edistää kansalaisten tietämystä eri EU-maiden ja Yhdysvaltojen osavaltioiden tilanteista rajoitusten suhteen. 

Suomessa on juuri nyt tänään 1.6.2021 yhdet EU:n rankimmat rajoitustoimet voimassa, kun naapurimaamme Ruotsi purkaa rajoituksia tänään vaikka ilmaantuvuus on vielä noin 6-8 kertainen maamme lukuihin nähden.   

 


Antti-Juhani Raunio    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Antti-Juhani Raunio voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…